"Aldrig haft mer lust att leva" - sommarprataren om den ovanliga sjukdomen
Dela på Facebook

Gunhild Stordalen är 37 år gammal, en Norges mest folkkära kvinnor och gift med norska miljardären Petter Stordalen. Hon drabbades av systematisk skleros, en ovanlig sjukdom som bryter ner kroppen. I sitt sommarprat i P1 har hon redan berört tusentals svenskar med sin berättelse.

-Jag har aldrig haft mer lust att leva, säger hon i en lång intervju med Expressen. Hon berättar även om sitt engagemang i Eat Foundation, en organisation som sprider kunskap om hälsa och hållbar livsmedelproduktion. Gunhild genomgår en svår behandling mot sjukdomen men lyckas ändå åstadkomma massor, bland annat deltog hon på en konferens i New York i september.

- Formen är upp och ner, men jag står här idag. Det var inte självklart för några månader sedan, berättade Gunhild för tidningen, och vidare: Jämfört med förr känner jag att jag går på halv maskin. Nu måste jag lägga otroligt mycket mer tid på att nå samma resultat, för kroppen vill inte och fungerar inte som den ska. Därför har jag blivit tvungen att lyssna mer på min kropp, till exempel måste jag sova mycket mer än förr. Tidigare har jag bara kört på, säger hon.

Gunhilds livslust är det dock inget fel på, trots att sjukdomen är svår att ignorera. Hon är en otroligt kraftfull och inspirerande kvinna som inte ger upp trots motgångar. Hjälp till att sprida hennes historia och hennes viktiga arbete!Dela på Facebook