11 åring uppfinner något som ska rädda liv på barn
Dela på Facebook

Även om han bara är ett barn så verkar 11 årige Bishop Curry smartare än de flesta vuxna. Man hör alltför ofta hur barn mister livet efter att de blir lämnade av sina föräldrar i en stekande het bil. Förstår man inte bättre än att göra något sådant kanske man inte är rätt person till att skaffa barn.

Förra året avled en 6 månaders bebis i området där Bishop och hans familj bor. Det tog väldigt hårt på Bishop som inte kunde förstå varför ingen gör något för att förhindra att det händer igen.
Den unga pojken verkar dock ha alla hästar i stallet och det tog honom inte många timmar till att komma på en lösning som han tror kan rädda livet på små barn.

”Nyheten gjorde honom så ledsen att det fick hans hjärna att gå på högvarv. Han kom på hur man kan förebygga att något sådant händer igen” säger Bishop's mamma som är otroligt stolt över sin son.

- Vi vuxna klagar ofta på saker och ting men vi kommer sällan på en lösning.

Bishop har designat en slags fläkt som , beroende på temperaturen i bilen, kommer att slås på automatiskt. Fläkten kommer att känna av om bilen har stannat genom att använda samma teknologi som en GPS.

”Fläkten kommer även känna av om någon sitter i barnstolen, och när fläkten känner att bilen stannat, temperaturen stiger och någon sitter i stolen så slås fläkten på och blåser kall luft”.

Just nu har Bishop endast designat en 3D modell men hans föräldrar har startat en GoFoundMe - kampanj som ska hjälpa sonen att göra detta möjligt. De har från januari i år redan lyckats samla in 45 000 dollar vilket översteg deras mål som låg på 20 000 dollar!

Bishop som ska börja sjätte klass till hösten berättade för Fox News förra veckan att både hans vänner och klasskamrater står bakom honom och stöttar till 100%.
- Dom vill jobba för mig säger Bishop som vill bli uppfinnare när han blir stor.

Det lilla geniet har ju redan påbörjat sin karriär! Det ska bli riktigt intressant att se om fläkten finns att köpa inom en snar framtid. Dela gärna vidare så att fler får höra om GoFoundMe som har som mål att rädda livet på små barn.Dela på Facebook