2 kvinnor stal barnvagn med sovande bebis - Chockerade mamman vill varna andra föräldrar
Dela på Facebook

Förr i tiden kunde man lämna både bil och hus olåst när man inte var hemma, men dessvärre är dessa dagar förbi. I måndags hände något i vårt grannland Danmark som har satt skräck i människorna. Det som inte får hända hände, på bara ett par minuter stod en barnvagn med en liten bebis där i obevakad, men ett kort ögonblick var allt som behövdes för att någon skulle sno med sig den.

- Den var fin, jag behövde en till min egen son, säger den rumänska kvinnan.

I Danska nyheter kan vi läsa om hur den 23 åriga kvinnan anlände till Danmark från Rumänien under söndags kvällen då hon var lovad arbete i landet. Men det tog henne inte ett ens helt dygn förrän hon blev arresterad.
Det hela utspelade sig i ett lugnt område strax utanför Köpenhamn. Föräldrarna hade lämnat sin bebis i barnvagnen på utegården en kort stund när de hörde konstiga ljud komma från babymonitorn.
Pappan sprang genast ut på gården och fick till sin fasa se två kvinnor springa iväg med barnvagnen. Lyckligtvis hann han ikapp den ena kvinnan cirka 100 meter ifrån huset medans den andra sprang åt ett annat håll tillsammans med en okänd man.

Den ena kvinnan kunde gripas på plats och fängslades medan den andra fortfarande är på fri fot.
I förhöret berättar kvinnan från Rumänien att hon inte viste att det var en bebis i vagnen utan tyckte att den var fin och behövde en till sin son.

- Vi kan inte bevisa att hon hade för avsikt att kidnappa barnet, det ser mest ut som en stöld, säger åklagare Mads Schiønning .

23 åringen har nu dömts till 20 dagars fängelse samt utvisning i 6 år.
Föräldrarna är fortfarande i chock och vill inte uttala sig i media, dock har mamman gjort ett uttalande på Facebook där hon vill varna andra föräldrar om att aldrig lämna sina barn obevakade, även om det är i eran egna trädgård i ett säkert bostadsområde.Dela på Facebook