5 saker att säga när ”jag älskar dig” inte räcker till
Dela på Facebook

Hur förvånande det än kan verka, så förmedlar ibland ”jag älskar dig” inte det meddelande vi vill. Jag menar, vilka ord kan mäta sig med detta allsmäktiga uttryck som enligt utsago förmedlar den högsta nivån av affektion och kärlek? Vissa ord, i vissa situationer, förmedlar faktiskt mer än ”jag älskar dig”. Allt beror på så klart på situationen och sammanhanget, men kom ihåg att du inte behöver känna dig begränsad av dessa tre små ord om du vill förklara dina känslor för någon som du verkligen bryr dig om och älskar.

Orden ”jag älskar där” bär väldigt mycket innebörd bakom sig, men ibland behöver vi litet mer för att uppfylla våra förväntningar. På ett visst sätt bär följande uttryck på samma meddelande som dessa tre ord, men på ett lite annat sätt. Så låt oss förklara lite närmare; nedan kommer du att finna fem unika uttryck som du kan använda som komplement till, eller istället för, ”jag älskar dig”.

1. “JAG TROR PÅ DIG.”

I ett förhållande måste ni båda tro på varandra och stötta varandra om ni vill att det ska bli varaktigt. I riktigt kraftfulla parrelationer vill båda parter genuint det bästa för varandra, även om det betyder att spendera mindre tid med varandra eller göra andra uppoffringar. I en värld där det verkar svårare än någonsin att lyckas, och där vi har så många hinder att överkomma, kan dessa fyra ord betyda allt i världen för din partner. Kanske har de tampats med dålig självkänsla och sagt till sig själva ”kan jag verkligen göra det här?”. Var den personen som försäkrar dem att de fixar det här, och att du tror på dem.

2. “LÄMNA DET FÖRFLUTNA BAKOM DIG.”

Vi går alla vilse i det förflutna ibland. Oavsett bra eller dåliga så kan minnen äta upp oss från insidan, och göra det svårt för oss att gå vidare. Om du märker att din partner ältar förflutna händelser, påminn dem om att leva i nutiden eftersom det är allt vi egentligen har. Att lämna det förflutna bakom sig kommer att frigöra massor av tid som då kan spenderas tillsammans som ett par, och på att göra nutiden en fullständigt dröm att leva i.

3. “PÅ GRUND AV ATT JAG ÄLSKAR MIG SJÄLV SÅ KAN JAG OCKSÅ ÄLSKAR DIG.”

Vid kärnan av varje hälsosamt och lyckligt förhållande finns två personer som har så mycket kärlek för sig själva att de inte kan undvika att dela med sig av den till andra. Att låta din partner veta att du verkligen älskar dig själv kommer att låta honom, eller henne, se att du är värd att behålla – någon som värderar och bryr sig om personen som stirrar tillbaka på dem i spegeln. Egenkärlek är viktigt i förhållanden därför att du kan inte ge något om din kopp är tom.

4. “VI FIXAR DET HÄR!”

Att uppnå något tillsammans är en fantastisk upplevelse som för par närmare varandra. Om ni båda har ett gemensamt mål så kan processen att arbete mot det tillsammans, och faktiskt påbörja resan dit, hjälpa er att växa närmare varandra. Det är enkelt att känna sig ensam och övergiven i dagens värld, så att låta din partner veta att du stöttar dem kommer betyda mycket för dem.

5. “TACK.”

Vi säger det här ordet dagligen: när någon gör kaffe åt oss på Starbucks eller när någon håller upp dörren för oss. Har du däremot någonsin tagit dig tiden att tacka din partner för allt de gör för dig? Vi tackar så många personer varje dag men hur ofta tackar vi vår kille eller tjej för att de hjälper oss, lyssnar på oss, är där för oss och ser oss växa som människor? Din partner, oavsett hur länge ni har varit tillsammans med dem, har på ett eller annat sätt hjälpt till att forma dig till den du har blivit idag. De har stått vid din sida, även när det verkat svårt att göra det. Så att säga ”tack” kan betyda mycket mer än vi tror om det kommer från hjärtat.

Du väljer så klart din partner av en anledning så se till att låta dem veta hur mycket du uppskattar och bryr dig om dem, oavsett om du säger ”jag älskar dig” eller något av dess andra uppriktiga uttryck.Dela på Facebook