61 åriga mamman blev gravid - Chockade alla med vems barn hon bar
Dela på Facebook

Den 61 åriga mamman Kristine Casey gav sin dotter den absolut finaste gåva en människa kan ge någon. Under 9 månader bar mamman sin dotters bebis i magen.

Det är inte så lätt att förklara för små barn vart dom kommer ifrån och hur de går till när mamma blir gravid, men för 40 åriga Sara från Chicago var det lite klurigare än vanligt att försöka förklara för sin son Finn hur allt gick till.

Under 2004 bestämde sig Sara och Bill för att försöka skaffa barn.

Sara spenderade flera månader med olika fertilitets behandlingar, akupunktur, yoga, ört teer och alla möjliga slags behandlingar för att bli gravid. Efter ett par år blev hon äntligen med barn, men lyckan var inte långvarig.
Redan i vecka 22 åkte Sara in för att föda ett dödfött tvillingpar. Ett år senare blev hon gravid igen men fick dessvärre missfall.
Som du kan tänka dig var det en extremt tuff period för Sara och hennes man som bestämde sig för att ta en paus och återhämta sig.

Sara's mamma, Kristine Casey hade aldrig haft några som helst komplikationer under sina graviditeter, och under denna hårda tid var Kristine precis vad familjen behövde.

Sara berättar hur hennes mamma och vänner skrattat och skojat om att de fortfarande var tvungna att använda p-piller, men när Kristine kom hem från sina vänner den dagen fick hon en uppenbarelse.
Själv hade hon aldrig haft några komplikationer under sina två graviditeter och tänkte därför att hon kunde bli sin dotters surrogat mamma.

Efter att familjen tillsammans tagit beslutet om att låta Kristine vara surrogat mamma till sin egna dotter behövde de även diskutera med läkaren om vilka risker som fanns då Kristine trots allt var över 60 år. Läkaren varnade om att hon kunde bli rejält utmattad om hon blev gravid vid så hög ålder.

- Mamma lutade sig tillbaka i stolen och började skratta 'Trött!' sa hon, 'Jag var trött när jag uppfostrade två barn under 5 år alldeles ensam, utan hjälp. Jag är pensionär nu, jag behöver inte göra någonting. Om utmattning är det största problemet så tror jag att jag kan hantera det' berätta Sara när hennes mamma hörde läkaren prata.

Så beslutet var fattat, Kristine blev gravid och blev därmed den äldsta kvinnan som nånsin fött barn i Chicago.

Kristine berättar ” Wow, de tre bästa dagarna i mitt liv var mina förlossningar. Jag viste känslan efter jag fött mina två döttrar och jag tänkte, 'tänk att jag kan göra det här för någon jag älskar.'

Efter förlossningen släppte Sara sin egna bok 'Bringing in Finn: An Exraordinary Surrogacy Story' där hon beskriver förtvivlan av de dödfödda barnen och missfallet, hela processen att gå vidare och vara öppen för iden att hennes mamma skulle bära hennes barn och sist men inte minst, det djupa bandet som mor och dotter skapat.Dela på Facebook