9-årig pojke blev blind av sin fidget spinner - föräldrarna kräver 15 miljoner i skadestånd
Dela på Facebook

Den 9-åriga pojken Eric gick på skolan och såg hur alla sina klasskamrater hade kul med sina fidgetspinners och han hade bara fått prova en i 2 minuter. Han tjatade på sina föräldrar dag och kväll efter att få en egen att leka med på rasterna och efter många om och men fick han sin egen.

Föräldrarna tänkte inte att detta skulle innebära någon risk för Eric så de beställde en från nätet och efter 5 dagar låg den i brevlådan. När Eric kom hem från skolan var han exalterad över att få packa upp den och testa hur bra den skulle spinna. Det dröjde bara 5 minuter efter att han packat upp den så inträffade det otänkbara.

Eric snurrade allt han kunde och skulle visa upp för sin mor hur fort den snurrade när gängorna lossnade och en av delarna träffade hans vänstra öga. Blodet började strömma direkt och hans skrik fick håret att resa sig, säger mamman. Hon slängde upp honom i famnen och kastade sig in bilen för att skynda sig till sjukhuset och efter att ha spenderat 5 timmar där kunde de konstatera att han aldrig mer återfår sin syn på sitt vänstra öga.

Mamman kan inte fatta att det är sant och gråter oavbrutet. "Att en sån enkel och tillsynes ofarlig leksak ska kunna förstöra min sons liv." säger hon.

Föräldrarna har nu uppsökt med advokat för att kräva skadestånd för sin sons öga, på ofattbara 15 miljoner kronor.

Vi får se hur det går men detta passerar inte oss ostraffat, säger Erics pappa med gråten i halsen medan han håller om mamman som är helt förstörd.Dela på Facebook