Andrew var nära döden - hur han överlevde förstår ingen!
Dela på Facebook

Joi Tydings Rawitch väntade sitt andra barn tillsammans med maken David. På ultraljudet såg allt normalt ut - men Joi kunde inte skaka av sig känslan att något skulle gå fel.

Läkarna försäkrade henne att det inte fanns någon anledning till oro, men hon blev inte av med känslan att något inte stod rätt till. Hon visste inte hur rätt hon skulle få.

Först verkade det som att läkarna faktiskt hade haft rätt. Joi födde en till synes frisk son, vid namn Andrew, och föräldrarna slappnade av.

Men bara någon timme efter födseln var katastrofen ett faktum. Joi tittade i Andrews ögon men möttes av en helt tom blick. En sjuksköterska kom förbi, och när Andrews hud började bli grå insåg de att något var allvarligt fel.

Andrew slutade snart andas och läkarna skyndade för att rädda hans liv.

Jois oro hade varit befogad - och det här var bara starten på mardrömmen. Andrew föddes med ett allvarligt fel på hjärnan - hans högra hjärnhalva var nämligen underutvecklad, något som gjorde att han ibland slutade andas.

Läkarna var osäkra på om Andrew skulle överleva – och om han mot alla odds överlevde innebar det ett liv med en allvarlig hjärnskada.

Hela familjen var bedrövad.

– Det var en situation som inte hade några lyckliga slut. Så som läkarna beskrev det, berättar pappa David i en intervju.

Tre dagar efter Andrews födsel hände dock någonting. Joi fick plöstligt en stark känsla av att allt skulle bli bra - precis som hon tidigare känt på sig att något var fel med hennes son. Hon beskriver det som en röst i sitt huvud som säger: "Han kommer bli okej".

Familjen fick nytt hopp.

– Det var en stor vändpunkt för oss. För innan dess var vi rädda för att lära känna honom, eftersom vi trodde att vi skulle förlora honom.

Andrew var i stort behov av vård men familjen valde att vårda honom i hemmet.

De gav honom mediciner som lindrade hans anfall, men underutvecklingen av hans ena hjärnhalva var obotlig. Men återigen hände det något som ingen trodde skulle ske - ett mirakel helt enkelt.

Efter tre månader märkte Joi hur sonen plötsligt gjorde stora framsteg, till och med större än vad som var normalt för en pojke i hans ålder. Tre månader gammal höll Andrew i sin nappflaska. Sonens utveckling chockade mamman.

De tog honom till läkare som återigen röntgade hans hjärna och då såg de det otänkbara – Andrews högra hjärnhalva hade utvecklats av sig själv.

Det fanns ingen förklaring till hur det hade kunnat ske - läkarna var mållösa. Vid sex månaders ålder var Andrews hjärna helt utvecklad och han såg ut som vilken pojke som helst.

Han växte upp till en riktigt klyftig pojke och ingen kan gissa att han föddes med underutvecklad hjärna.

Föräldrarna kunde inte vara lyckligare.

Den här historien bevisar att det är lika viktigt att lyssna moderlig intuition som att lyssna på modern läkarvetenskap!

Dela gärna historien med dina vänner!Dela på Facebook