Beställde in veganmat – chockades när hon fick in det här
Dela på Facebook

Medvetandet kring hur kött och mejeri industrin faktiskt fungerar blir allt större varpå fler väljer att avstå mat som kommer från djur. I norden har vi kommit väldigt långt och idag räknas det på att var tionde svensk är vegetarian. Men det ser lite annorlunda ut i söder där konceptet inte riktigt fastnat än. Det kan vara riktigt svårt att hitta något ätbart som vegetarian eller vegan om man vill äta på restaurang utomlands och ofta slutar det med att det enda alternativ man har är en fattig sallad. Känner du igen dig?

Att äta veganskt är så mycket mer än torra salladsblad men är man inte insatt i kosten kan det tyckas svårt att komma på vad man ska bjuda en vegan på.

Det var exakt det Georgina fick uppleva när hon, tillsammans med sin familj, var på semester i Malaga. Hon beställde in en sallad men när servitören kom ut med maten blev det knäpp tyst varpå familjen brast ut i gapskratt.

Georgina och hennes familj kommer från England och åkte iväg på en solsemester tillsammans. En dag besökte de restaurangen Fuengirola som ligger i närheten av Malaga
Innan de slog sig ner frågade pappan servitören om de hade veganska alternativ varpå han fick ett 'Ja, det har vi'.

Familjen satte sig till bords och Georgina insåg att det inte fanns ett endaste veganskt alternativ förutom en sallad, så hon beställde den.
Men salladen hon fick in borde inte ens få kallas sallad. På tallriken hade de skärt upp ett par tomater med råa rödlöksringar som topping.

Hon berättar att det först blev knäpp tyst och familjen tittade undrande på varandra men sedan brast de ut i skratt.
Georgina som var vrålhungrig åt upp salladen ändå, även fast kalaset gick på motsvarande 80 kronor!

Hennes syster fotade salladen och delade händelsen på Twitter, inlägget retweetades över 9000 gånger och fick 40 000 likes!

I kommentarerna skrev någon ”Det är vegansk mat, vad är problemet?” varpå Georgina svarade ”Det är uppskurna tomater och rå lök, det är problemet”

Hade du velat betala 80 spänn för den där salladen?Dela på Facebook