Blottare gripen i Stockholm för ofredande på badplats
Dela på Facebook

"Du kan fly men inte gömma dig..." skriver polisen på deras facebook sida.

Sedan förra sommaren har antalet blottare så mycket som fördubblats vilket många, framför allt kvinnor och barnfamiljer tycker är mycket oroande. Helt förståeligt, att överraskas med att en naken man springer fram till dig när du sitter där i godan ro och njuter av en härlig sommarkväll är nog ingen hit.

Tisdagskvällen den 18 juli slutade i en minst sagt blött kväll, för såväl polis som gärningsman.

Två unga Stockholms kvinnor hade gått ner till Kungsholmens badplats för att koppla av och njuta av det fina vädret, dock slutade dagen inte alls som de hade planerat. En okänd man satte sig ner bredvid kvinnorna varpå han blottade sig och började ta på sig själv. Kvinnorna konfronterade mannen och ringde polisen.

När mannen insåg att polisen var påväg sprang han därifrån. Kvinnorna sprang efter och när polisen äntligen anlände till Kungsholmen i centrala Stockholm sprang blottaren ner i vattnet och försökte gömma sig under ytan.

"I bästa attackdykartil håller han sig under vattnet, en längre stund, för att undkomma" skrev polisen i ett inlägg på Facebook. "Men eftersom simförmåga är en av grunderna för att söka till polisen så hoppade en av våra poliser i efter gärningsmannen."
Tillsammans med texten har Norrmalmspolisen även bifogat en bild på bland annat ett polishölster som polisen tagit av sig när han hoppade i vattnet.

Efter viss fysiskt övertalning som polismannen själv beskriver det kunde gärningsmannen äntligen gripas i vattnet. Sjöpolisen hämtade upp blottaren som nu har åtalats för sexuellt ofredande samt våld mot tjänsteman då han slog till polisen i vattnet.

Vi vill hylla både kvinnorna som stod på sig och även polisen för en fantastisk insatts under tisdagskvällen. Dela om du håller med!Dela på Facebook