Breaking Bad - Nazistdrogen som nu används av IS!
Dela på Facebook

När franska insatsstyrkor slog till mot islamistiska terroristen Salah Abdelsalam i Paris hittade de ett amfetamin känt som Captagon - den nya favoritdrogen hos jihadister i Mellanöstern. Terroristerna använder Captagon för att inte känna av rädsla eller trötthet. Drogens effekter är kända sedan länge - nazisterna använde sig av drogen under andra världskriget.

Captagon, eller fenetyllin som det också kallas, är en otroligt effektiv och billig drog, som förvandlar användaren till en känslokall krigsmaskin. Drogen har varit förbjuden sedan flera år på grund av dess otroliga effekter - den som tar Captagon känner sig euforisk, full av energi och tar bort behovet av både sömn och mat. Det är inte svårt att se hur drogen kan skapa den perfekta soldaten.

Hezbollah är en av de största tillverkarna av Captagon, en verksamhet som tjänar dem 6 miljader dollar - varje år. Islamiska Staten har sett drogens potential och tillverkar den nu själva. Terroristerna har berättat hur de regelbundet tar drogen innan strider och avrättningar.

En terrorist berättade i en intervju: “Det gjorde att vi kände oss stora och starka, som om vi såg striden ovanifrån. Pansarvagnar ser ut som små fåglar som kan förgöras med ditt svärd."

Adolf Hitler hade insett drogens potential långt tidigare - nazisterna tog regelbundet drogen och använde sig av den taktiskt under andra världskriget. Första gången de provade att droga sina soldater var under invasionen av Polen; efter att de såg hur framgångsrikt det var började de droga sina soldater regelbundet, som kunde kämpa i dagar utan trötthet.

Inte bara soldaterna tog droger, utan även de tyska ledarna - Hitler var beroende av 74 olika droger (inklusive metaamfetamin)!
Metaamfetamin framställdes första gången i Japan 1919, och gavs i stora doser till kamikazepiloterna under kriget innan de genomförde sina självmordsattacker

I Syrien flödar drogerna i stridens spår. Läs mer om det här: http://www.haaretz.com/middle-east-news/1.568110, och dela med dig av artikeln!Dela på Facebook