Brevbäraren bröt sig in hos 94 åring när hon inte öppnade dörren
Dela på Facebook

Han säger att han bara är en vanlig brevbärare men för någon annan är han den största hjälten som finns. Hjältar kommer i olika skepnader brukar man ju säga.

Josh arbetar som brevbärare i Minto, Norra Dakota, och varje dag behöver han leverera post till 162 olika hushåll. På sina rundor har han kommit att bekanta sig med Alice som är 94 år. Han har på senare dar börjat knacka på huset när han lämnar posten till Alice då hon inte riktigt har orken att ta sig ut till brevlådan längre. Det var tack vare detta lilla möte de haft under dagarna, som Josh skulle komma att rädda hennes liv.

- Alice är en snäll dam som bor där ute alldeles själv. När det började bli kallt under hösten bestämde jag mig för att lämna hennes post i handen, säger Josh.

Men en kall januari dag när Josh knackade på dörren fick han inget svar. Han knackade på igen men Alice kom inte och öppna. Han berättar att han blev orolig redan då, efter en stund hörde han något svagt ljud inifrån och viste att Alice behövde hjälp.

"Jag viste inte vad jag skulle göra, om jag skulle klara av att sparka in dörren." Men han klara av det, ”det var nog allt adrenalin” säger Josh.

Alice hade ramlat och orkade inte röra sig från golvet, hon nådde heller inte telefonen för att ringa på hjälp. Hennes enda räddning skulle vara Josh som alltid kom förbi vid lunch tid.
När Josh äntligen tog sig in i huset hade Alice redan legat på golvet i 20 timmar.

- Det kändes som jag kom till himlen när han kom innanför dörren säger Alice medan Josh började med att be om ursäkt för att han tagit sönder hennes dörr.

”Han räddade mitt liv och det är en sann historia" berättar Alice som nu flyttat till ett äldreboende.

Efter händelsen fick Josh motta ett pris för sin fantastiska insatts och kommer dessutom få sitt namn på 'The heroes wall' i Washington.

- Jag känner mig verkligen hedrad, jag har aldrig varit med om något sånt här tidigare.
På plats fanns självklart Alice som inte ville missa när hennes hjälte fick det högsta priset en brevbärare kan få.Dela på Facebook