Brukar du blåsa händerna torra? Då måste du SLUTA genast!
Dela på Facebook

Om du någon gång varit på en offentlig toalett så är det inte helt ovanligt att där finns en handtork där man stoppar ner händerna för att torka händerna. Denna maskin blåser ofta ut luft vilket gör att händerna torkar snabbt. Men det finns något många inte känner till om dessa, så i framtiden kommer du nog fundera en extra gång innan du stoppar ner händerna.

Även om man kanske tänker att dom är rena och fina, så undrar man egentligen hur fräscha dom är. Svaret är verkligen inte trevligt. Det var Nichole Ward från Kalifornien som bestämde sig för att testa och se hur många bakterier där egentligen fanns - och resultatet var verkligen chockerande att ta del av.

När hon senare fick svaret på vilka bakterier hon hade samlat in i handtorken så blev hon själv ganska förskräckt.

Brukar du använda en handtork på offentliga toaletter så har du nog inte haft en aning om hur mycket bakterier där finns.

Brukar du använda en handtork på offentliga toaletter så har du nog inte haft en aning om hur mycket bakterier där finns.

Denna torkmaskinen sprider 1 300 gånger mer bakterier än en vanlig pappershandduk, vilket är otroligt mycket mer. Nichole uppmanar nu folk att aldrig mer använda en handtork utan istället använda vanligt papper om du inte vill ha patogena svampar och annat hemskt på dina händer.

När man ser alla bakterier som dom hittade så kan man inget annat än att må lite illa.

Se mer om vad man bör göra i videoklippet här under, och dela detta med dina vänner så dom också får reda på det!

Se mer i videoklippet här under:Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt