Därför ska du inte äta minimorötter - läs om den äckliga processen!




Dela på Facebook

Trodde du att minimorötter var hälsosamma? Det trodde jag också...fram tills nu. De små och aptitretande morötterna "uppfanns" på 80-talet av en bonde i Kalifornien som var trött på att slänga fula och missformade morötter. Han skalade ner dessa morötter, och voila - minimorötter!

Idag gör man fortfarande minimorötter av morötter med mindre aptitretande utseende, men processen ser annorlunda ut. För att kunna producera morötterna snabbt och billigt i stor skala, har man industrialiserat processen - något som gör att morötterna är allt annat än hälsosamma.

Morötterna placeras i en maskin som skär och omformar dem, men på köpet blir de fulla av bakterier och annat äckligt från maskinen. För att göra rent morötterna och döda alla bakterier placeras de i ett giftigt klorbad - allt annat än en naturlig och hälsosam process!

Vanliga morötter kanske ser fulare ut men de är betydligt hälsosammare för dig!



Dela på Facebook