De överraskande nyheterna om öl - Du måste läsa det här!
Dela på Facebook

Vem kunde ha trott för flera tusen år sedan att blandningen av malt, humle, jäst och vattnen skulle bli så omåttligt populär? Det är inte bara på grund av den härliga känslan av att bli lullig och glad, drycken för även med sig många goda egenskaper. Det har nog inte någon kunna undgå, men viste du att öl har en rad medicinska egenskaper?

Listan kan göras lång, öl i måttliga mängder ger ett bra tillskott av bland annat B-vitaminer, kisel, hyrorna humulon och lupulon har en antibiotika liknande effekt och humle hämmar bakterietillväxt. Har du i en sked honung i ölen har du genast fått en riktig dunder kur mot förkylning.

Att smörja huden med öl gör den silkes len och förhindrar rynkor, och under många års forskning kan man tydligt se att 1-2 öl om dagen bromsar åldrandeprocessen. Så släng alla rynk cremer i soporna och smörj in dig med öl istället!

Öl påskyndar också kroppens ämnesomsättning och hjälper till med föryngring av cellerna. En japansk forskare har visat att ett regelbundet intag av öl kan minska risken för cancer 2-3 gånger. Många påstår att det var efter denna nyhet som öl blev Japans modedryck.

Visst blir man sugen på att knäppa en kall? (sen är det upp till dig om du vill smörja in dig med den eller dricka den som den är)

Det finns arkeologiska bevis på att öl framställdes redan för 7000 år sedan! Även om smaken och blandningen nog varierat sig lite.
I alla tider har vi svenskar gillat vår kära öl, men kan du tänka dig något annat land där öl intas i större mängder? Enligt en studie som gjorts av det japanska dryckesföretaget Kirin så hamnar Sverige inte ens i topp tio, så vill du festa till det ordentligt ska du göra en visit i något av dessa länder

1. Tjeckien - 142,4 liter per person / år är det samma som en öl var 35:de timme
2. Seychellerna - 114.6
3. Österrike - 104.7
4. Tyskland - 104.7
5. Namibia - 102.7
6. Polen - 99
7. Irland - 97.5
8. Litauen - 97.1
9. Belize - 94.7
10. Rumänien – 92.1

Sverige hamnade mycket längre ner på listan än våra grannar i Finland, Island och Danmark. I Sverige dricker en person i snitt 52,7 liter öl per år.

Om du också gillar öl så dela gärna artikeln med dina vänner!Dela på Facebook