Den bästa deodoranten gör du själv HEMMA! Undvik alla farliga gifter!
Dela på Facebook

Även om det är naturligt att svettas så är det ingen som tycker det är roligt att behöva känna doften av andras svett. Därför använder vi deodorant för att minska svettningar och få bort den illaluktande doften.
Men i många deodoranter vi köper finns det en del gifter och metaller som inte känns så roligt att behöva utsätta sig för.

Det finns dock många naturliga sätt att klara dagen utan svettlukt. Något mycket bra man kan göra är att göra sin egen deodorant hemma på egen hand. Då undviker man alla farliga gifter, och allting består bara av naturliga ingredienser.

Du ska nu få lära dig hur man gör sin egen deodorant. Det bästa är att det är väldigt enkelt och att man inte behöver många ingredienser.

Den bästa deodoranten gör du själv HEMMA! Undvik alla farliga gifter!

Den bästa deodoranten gör du själv HEMMA! Undvik alla farliga gifter!

Här under är receptet på hur man gör sin egen deodorant. När du använder deodoranten, stryk på ett tunt laget och låt den torka innan du sätter på kläderna, så undviker du att få fläckar.

Dessa ingredienser behöver du:

3 msk potatismjöl (eller annan stärkelse, maizena eller arrowrot)
1 msk bikarbonat,
2 msk kokosolja, kallpressad

Gör så här:

Smält kokosoljan i ett varmt vattenbad. Ett decilitermått i en skål med varmt vatten går bra. Kokosoljan smälter vid cirka 40 grader.

Blanda potatismjölet och bikarbonaten i ett separat kärl. Häll i den flytande kokosoljan och rör runt så att det blir en jämn smet.

Häll upp i burkar som du vill förvara den i. Rör om en gång i halvtimmen under de första två timmarna så att deon inte skiktar sig. Du använder deon genom att ta lite på fingret och smörja ut under armen.

Glöm inte att dela detta recept med dina vänner!

Se mer hur man gör här under:Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt