Den inlåsta mannen bad om hjälp men folk trodde det var ett skämt - Lyssna på polisens berättelse
Dela på Facebook

- Vi har en once in a lifetime situation som du säkerligen aldrig kommer se eller höra om igen säger Richard Olden, polischef.
Richard pratar om händelsen som ägde rum under onsdagen den 12 juli då en man fastnade inuti en bankomat.

Mannen som var på plats i arbetssyfte kom fram runt två tiden på eftermiddagen. Han skulle byta lås i ett rum som är anslutet med bankomaten på utsidan. Då han tänkte att det var ett snabbt jobb som skulle göras tog han bara med sig det nödvändigaste och lämnade sin telefon i bilen.

”Han lämnade mobilen i sin bild, han installerar ett nytt lås på dörren och blir sen inlåst i det lilla utrymmet där bankomaten är” säger polisen.

Då bankomaten fungerade precis som vanligt var det även folk som stannade för att ta ut pengar. Mannen insåg att hans enda chans att komma ut var genom någon på andra sidan. På en lapp skrev han ner ” Snälla hjälp mig. Jag är fast här inne och jag har ingen telefon. Snälla ring min chef”, lapparna lyckades han föra igenom pengauttaget när han märkte att det var någon på andra sidan.
Även då han skickade ut många lappar, ihop om att få hjälp så var det många som trodde att det bara var ett skämt och brydde sig inte mer om saken.

Det fanns som tur var en person som förstod allvaret och ringde polisen.
- Vi kom ut hit och visst hörde vi en liten röst innefrån maskinen men vi tänkte, det här är ett skämt, det måste va ett skämt.

Lyckligtvis slutade allting bra. Polisen var, tillsammans med mannens chef, tvungen att bryta upp dörren utifrån för att få ut mannen som varit fast i det lilla utrymmet på baksidan av automaten i två timmar.

”Alla är okej, men detta är inget du någonsin kommer få se igen, att någon är fast inuti en bankomat, det var helt galet” avslutar Richard.Dela på Facebook