Den sjuka pojken behöver hjälp men familjen har inte råd - Då gör hans vän något som förändrar allt
Dela på Facebook

Paul Burnett är 8 år och bor i Californien, hans bästa vän heter Kamden Houshan och sitter i rullstol. Pojkarna har varit bästa vänner sen de gick på dagis tillsammans och har gått i samma klass sen dess.

”Dom spenderar mycket tid tillsammans, dom pratar varje dag, även under helgen då vi brukar ses tillsammans över middag, så han ser ständigt vad Kamden går igenom” berättar Paul's mamma.

Kamden föddes med två tumörer i ryggraden och var tvungen att opereras en vecka efter födseln. Läkarna kunde ta bort de mesta av tumören men lämnade pojken permanent förlamad. Det ledde även till andra komplikationer som skolios och problem med urinblåsan. Eftersom de inte kunde ta bort tumören till 100% behöver han göra kontroller var sjätte månad berättar mamma Yvonne.

Yvonne har tre barn där Kamden är yngst i familjen. Då familjen behöver besöka sjukhuset ofta har de även fått ekonomiska konsekvenser.
Hon berättar att hon var tvungen att ta tjänstledigt under ett för att ta hans om sin son som just nu går igenom en tuff period i väntan på en operation i augusti.

- Vanligtvis skulle jag bara jobba, men eftersom jag arbetar som lärare så kan jag inte ta några månader ledigt för det påverkar eleverna. Det är bättre för dom om jag inte är där.. och det leder ju till mindre pengar. Det är tufft, säger mamman.

Även om Paul är 8 år ser han tydligt vad familjen går igenom. I juni bestämde han sig för att samla in pengar så att hans vän kunde få en ny rullstol då den gamla inte passade längre. Om de inte köpte en ny rullstol skulle Kamden fått vänta två år till då försäkringen endast täcker en ny rullstol var femte år.

- Han har sett Kamden ramla ur stolen, inte bara när de leker men även i klassrummet. Det hände ofta men vi viste inte ens om det.

Efter att ha sett en YouTube video om hur man skapar en GoFundMe sida kunde Paul och hans familj börja samla in pengar. Målet var 3900 dollar men de har redan överstigit målet och ligger nu på över 6000 dollar!

En special anpassad rullstol för Kamden är nu beställd och kommer levereras i augusti denna månad.

- Jag kan inte fatta det. Allt detta händer oss.. för honom? Säger Yvonne.
”Paul är mer än bara en vän. Han är som en bror. Men det är inte bara Paul, det är hela familjen, dom är de mest godhjärtade människor jag någonsin mött. Jag är evigt tacksam att de finns i våra liv”.Dela på Facebook