Deprimerad flicka bad frisören att raka av henne håret – Hur hon valde att agera berör till tårar
Dela på Facebook

En tonårsflicka kom en dag in på frisörsalongen och bad dem raka av henne håret, men frisören vägrade. Istället gjorde hon något helt otroligt som hyllas av hundratusentas människor.

”Jag vill att det här ska vara en läxa för andra människor”.

Det här är Kayley Olsson, 20 år, hon arbetar som frisör i Lowa, USA. Nyligen delade hon med sig av en händelse som verkligen berörde henne.

En dag kom en 16 årig flicka in på salongen och bad Kayley att raka av henne allt hår. Flickan berätta att hon lider av djup depression, något hon gjort i flera år. På senaste tiden har hon känt sig så nere och orkeslös att hon inte ens klarat av att borsta håret. Det enda hon haft energi till är att gå på toaletten.

”Hon börjar skolan om några veckor, men ska ta sitt skolfoto tidigare. När hon gick in till oss sa hon bara ' Raka av mig allting, jag kan inte uthärda smärtan att kamma det' skriver Kayley.

Då flickan känt sig så värdelös att hon inte orkat borsta håret har det förvandlats till en stor tova.

Kayley berördes verkligen av vad flickan berättade och kände att hon inte klarar av att raka av henne håret. Hon bestämde sig istället för att hon ska reda ut det här, vad det än krävs.
”Det krossade mitt hjärta och vi gjorde allt i vår makt för att bespara flickan hennes hår. Jag vill att det här ska vara en läxa för andra människor” skrev frisören på Facebook.

De inledde därför en klippning de aldrig tidigare varit med om. Frisörerna spenderade två hela dagar med att reda ut och klippa till flickans hår.

"Mental ohälsa är på riktigt, det är något som påverkar människor i hela världen och i alla åldrar! Föräldrar - ta det på allvar, knuffa dem inte åt sidan och säg åt dem att komma över något som man inte kan komma över.

Ett barn ska ALDRIG känna sig så värdelös att man inte ens orkar borsta håret. Efter att spenderat 8 timmar här igår och 5 timmar idag har vi äntligen fått den här vackra flickan att le och känna att hon ÄR värd något."

Kayley skriver också att flickans sista ord innan hon gick berörde henne till tårar,

”Jag kommer faktiskt att le på mitt skolfoto idag, du har fått mig att känna mig som mig själv igen”.

Det är tur att vi har sådana fantastiska medmänniskor som Kayley - som vet att förståelse och tid ibland är allt man behöver ge till en person som mår dåligt. Dela gärna deras berättelse med dina vänner.Dela på Facebook