Doktorn låter 12 åriga dottern hjälpa mamman genom förlossningen
Dela på Facebook

Det är nog inte alla som kommer ihåg första mötet med sina syskon, men 12 åriga flickan Jacee Dellapena kommer nog aldrig glömma ögonblicket hon fick se sin lillebror för första gången.

När mamma Dede åkte in till förlossningen var hennes dotter och nya man med henne.
Jacee, mammans första och enda barn, var så förväntansfull på att få se sin bror och äntligen få ett syskon. Men hon var även oroad för att hon skulle missa allting då hon förväntades stå utanför och kolla in igenom en glasruta.

”Jag började gråta för jag trodde att jag skulle missa det, för jag var för kort” säger Jacee som menar att hon inte nådde upp till glasrutan.

”Men så föreslog doktorn att jag skulle sätta på mig skyddskläder och förlösa bebisen! Jag var i chock” säger Jacee medan hon skrattar. Hon frågade Zack, som var mammans nya man om det gick bra att hon var med in i rummet och självklart var det okej.
Hon satte på sig en rock och handskar och guidades genom förlossningen av barnmorskan som självklart också var på plats.

Dede berättar att det inte direkt var hennes plan att låta sin 12 åriga dotter vara med under förlossningen men det gav henne ett lugn att se sin dotter, speciellt när epiduralen inte hjälpte mot smärtan.

”Att se alla känslor i hennes ansikte mitt i förlossningen, fick mig att gråta. Det var ett underbart ögonblick för mig” säger Dede.

”Jag var rädd för att jag skulle förstöra honom eller slita i sär mamma på något sätt, men det var den bästa stunden i mitt liv” säger dotter Jacee och fortsätter, ”Jag förlöste honom verkligen, alltså, doktorn lät mig göra allting, det var jag som drog ut honom… det var helt 'wow'! Jag har lekt doktor innan, men det här, det var verkligen på allvar, the real deal.”

Dr. Wolfe som var på plats tog Jacee händer på insidan av sina egna och på så vis hjälpte han henne att förlösa sin egna bror.

- Det var väldigt känslosamt för oss alla, det var en känsla jag aldrig varit med om innan. Det är inte varje dag ditt äldsta barn på 12 år förlöser ditt minsta, säger mamman.Dela på Facebook