Dottern dog på nyårsafton - sen hände ett mirakel
Dela på Facebook

Det var på nyårsafton för ett par år sedan som Ruslan och Anastasia Odonec hade en nyårsfest hemma hos sig. De bodde i ett stort hus, med både lekrum och egen pool.

Medan föräldrarna lagade mat lekte barnen - men ingen anade att katastrofen var nära.

Den 5-årige Radomir och hans syster Alesya, 3 år gammal, lekte tillsammans med kusinerna. Föräldrarna som var i köket märkte plötsligt hur tyst det var, inget skratt eller ljud hördes från barnen överhuvudtaget.

När föräldrarna gick för att se vad som stod på såg de Alesya ligga livlös på botten av poolen. Ruslan dök genast i, men när han fiskade upp henne andades hon inte.

Anastasia såg sin livlösa dotter och skrek högt, sedan svimmade hon. De ringde ambulansen och Ruslan utförde hjärt- och lungräddning på dottern, något han lärt sig från att titta på film.

Ambulansen var snart där, men efter bara en minut dödförklarade sjukvårdarna Alesya. Det fanns inget de kunde göra, sa de.

Pappa Ruslan vägrade dock ge upp hoppet. Han fortsatte febrilt med hjärt- och lungräddningen, trots att ambulansföraren sa åt honom att sluta. Ruslan vägrade ge upp utan fortsatte.

Så plötsligt hörs ett hjärtslag hos flickan, 40 minuter efter att hon räddats ur vattnet.

Ingen kunde tro sina ögon. 30 minuter efter att flickan dödförklarats andas hon plötsligt igen!

Hon fördes i ilfart till sjukhuset, där hon hamnade i djup koma. Specialistläkare arbetade i flera dagar med att rädda hennes liv, som fortfarande hängde på en skör tråd.

Efter två veckor vaknar till slut Alesya. Läkarna sa att hon inte skulle återhämta sig, något som verkade vara sant. Flickan kunde inte längre tala, se eller röra på sig.

Men det skulle ske fler mirakel. Alesya återhämtade sig och efter några veckor började hon prata. Snart kunde hon se igen, och efter bara några månader var hon helt återställd!

Tack vare Ruslans hopp kunde Alesyas liv räddas, och hon kommer förhoppningsvis växa upp till en stark och lycklig kvinna!Dela på Facebook