Du har gjort pasta fel - så här gör proffsen
Dela på Facebook

Hur kokar du pasta? Häller du också av vattnet så fort den har kokat klart? Det finns ett bättre alternativ - se proffsens hemliga knep som kommer göra din pasta perfekt.

Pasta innehåller mycket stärkelse, som gör vattnet gråaktigt. Därför ska vattnet hällas bort, eller hur? Faktum är att professionella kockar sparar pastavattnet!

Häller du bort vattnet och lägger pastan i en kastrull eller liknande kommer den kallna snabbt. Vad du ska göra är att hälla pastan rakt i pastasåsen - använd en sil eller slev för att flytta över pastan. Då suger den genast upp massor av smak.

Efter det kommer vattnet in i bilden - ta lite av pastavattnet och häll i det i såsen. Gör du det får pastan mer smak, och såsen kommer bli oförglömlig.

Andrew Carmellini, kocken bakom kokboken Urban Italian, säger att stärkelsen är essentiell i varje pastarätt: “På det sättet kan pastan absorbera såsen, och den blir som en gryta.”

Dessutom rekommenderar han att lägga till smör, olivolja och ost. Allt detta gör rätten krämigare - blanda sedan ner valfria kryddor i såsen (inte strössla ovanpå!) och njut!Dela på Facebook