Du kan ha en sällsynt cancer om du har förhårdnader på händer och fötter!
Dela på Facebook

Att ha förhårdnader på händer och fötter uppstår vanligtvis när man arbetar eller gör något annat där man använder dom mycket. Detta är hudens sätt att skydda huden genom att göra den hårdare och därmed mer skyddande. Men att ha förhårdnader kan vara långt ifrån ofarligt, du kan nämligen ha en sällsynt cancer om du har förhårdnader på dina händer och fötter.

Det är Queen Mary University i London som har hittat en koppling mellan förhårdnader och matstrupcancer, Detta har man sett genom att det är samma gen som är ansvarig för både tumören och den överdrivna tillväxten av förhårdnader. Därför kan förhårdnaderna vara ett tecken på att något inte står rätt till i kroppen.

Men du kan ändå vara lugn, för att ha cancer krävs det att du också har några andra symptom som hänger ihop med sjukdomen. Vi listar dom nedan.

Symptomen kan vara återkommande hosta, heshet, extrem trötthet och kräkningar. Känner du igen dig i detta så kan det vara en god idé att träffa läkaren. Och det bästa med denna typen av sjukdom är att man ofta klarar sig mycket väl om den upptäcks i tid.

Men det finns även andra varningssignaler som du bör vara uppmärksam på. Du kan se allting i videoklippet här under.

Dela detta med dina vänner så dom också blir uppmärksammade på sjukdomen!

Se videoklippet här nedan:Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt