Du kommer inte tro det är sant när du får se vad som hände ombord på planet
Dela på Facebook

Det var i våras som en oväntad gäst dök upp på Turkish Airline's flyg från Guinea till Ouagadougou, Burkina Faso.
Strax efter att planet lämnat marken la flygvärdinnorna märke till att en kvinna hade förfärliga smärtor. De frågade hur det var med henne varpå de fick till svar att hon var gravid i 28:de veckan och kände att hon redan började få sammandragningar.

Då planet redan var 12 800 meter i luften hade de inget annat val än att fortsätta mot Burkina Faso i Afrika. Både flygpersonalen och några passagerare hjälptes åt att förlösa den lilla bebisen som var på väg ut.

När Nafi kände att det var dags och förlossningen började var hon otroligt lugn även då hon hade ont säger en av flygvärdinnorna ombord på planet.

”Kvinnan hade fruktansvärt ont och helt plötsligt var det en bebis på sätet. Den tuffaste biten var att jag var tvungen att hålla barnet, jag tog upp henne och gav henne till sin mamma.” säger en av personalen ombord på planet.

Den nyblivna mamman och den lilla dottern Kadiju skjutsades direkt till sjukhuset efter landning, för en hälsokontroll. Turkish Airlines rapporterade senare att lyckligt nog mår både mamma och dotter bra.

Flygbolaget publicerade ett offentligt meddelande på Twitter strax efter förlossningen:

På de flesta flygbolag får man inte vara mer än 36 veckor gravid när man flyger, då det finns risk att man föder just på planet. Men de finns även vissa flygbolag, till exempel Ryanair där man behöver ett läkar intyg för att flyga efter vecka 28.

Hur skulle du reagerat om du hamnade i en situation där du behövde hjälpa till att förlösa ett barn?Dela på Facebook