Efter ha sett det här enkla knepet kommer du aldrig baka bullar på samma sätt igen
Dela på Facebook

Kanelbullen har en speciell plats i svenskarnas hjärta och en given plats på fika bordet, det går inte att ersätta den med något annat, vare sig det är kakor eller tårta. Men när man tänker efter är det inte så konstigt, vi har ju faktiskt växt upp med kanelbullar under flera generationer.

Visste du att den klassiska 'knut-bullen' åts i svenska hem redan på 1600-talet? Sedan dess har vi provat på nya sätt att baka vårt favorit fika på, som till exempel den snurrade bullen som blev riktigt populär för 100 år sedan. Bullen i sig är den samma, det handlar bara om hur man väljer att rulla och skära den, men ibland är det roligt att prova på något nytt som kanske visar sig bli en ny favorit, därför tänkte vi tipsa om hur tyskarna bakar sina bullar!

Japp, den svenska favoriten har blivit populär även söder ut! Nästa gång du bjuder över dina vänner borde du definitivt prova på den här enkla varianten.

Visst vattnas det i munnen när man ser de här godingarna? Vår kära bulle förknippas med en trevlig stund, det går ju faktiskt inte att förneka att en varm hembakad kanelbulle gör en lycklig ända in i själen.

Recept

Till degen behöver du:

300 gram mjöl
Ett ägg
35 gram mjukt smör
2 msk socker
En nypa salt
¼ kub färsk jäst
125 ml varm mjölk

Till fyllningen behöver du:

35 gram mjukt smör
2 msk socker
En tsk kanelDela på Facebook