En äldre dam ska sätta in pengar på banken. Var hon har fått pengarna ifrån? Detta är guld!
Dela på Facebook

En gammal och liten dam kom in till banken en dag. Hon hade med sig en stor väska med pengar. Hon insisterade på att få tala med bankchefen för att få öppna ett sparkonto. Det var ju trots allt tal om väldigt mycket pengar.

Mannen vid receptionen nekade henne och sa: ”Du kan inte bara spatsera in här och förvänta dig att få tala med bankchefen. Han är en väldigt upptagen man.”

”Men jag är här för att sätta in väldigt mycket pengar”, svarade damen.

Mannen bakom disken tog ett ögonblick av sin tid för att titta på väskan med pengar. Sedan gick han in till ett av kontoren bakom honom. Han kom tillbaka och sa: ”Du har tur i dag, han kan hjälpa dig.” Så visade han damen vägen in till bankchefen.

Hon gick in till det enorma kontoret och där satt en prydligt klädd man bakom ett skrivbord i trä. Bankchefen reste sig upp och frågade: ”Hur kan jag hjälpa dig?”

Kvinnan sade: ”Jag vill gärna öppna ett sparkonto” och så placerade hon väskan med pengar på hans skrivbord.

”Hur mycket vill du sätta in?” frågade chefen med ett nyfiket ansikte.

”En och en halv miljon kronor”, sa hon bestämt och hällde ut alla pengarna på hans skrivbord.

Bankchefen var överraskad över att se så mycket pengar så han frågade henne: ”Frun, jag blir lite överraskad över att du bär omkring på så mycket pengar. Det är speciellt för en kvinna i din ålder. Hur har du fått tag i alla dessa pengar?”

Den gamla damen svarade: ”Jag var med i en vadslagning.”

Ännu en gång blev bankchefen chockad och frågade henne: ”Slog vad? Vadå för slags vadslagning?”

Damen sade: ”Nå, till exempel så slog jag vad om 200 000 kronor att du har fyrkantiga ballar.”

”Va!? Slår du vad om 200 000 kronor om att mina ballar, mina testiklar, är fyrkantiga?” Det var bara så galet att han knappt kunde hålla sig för det skrattanfall som tryckte på.

”Ja, du hörde precis vad jag sa. Det är till och med så att jag slår vad om 200 000 kronor på att dina ballar har blivit fyrkantiga innan klockan 10:00 imorgon bitti.”

Mannen log stort och sa: ”Då har vi ett vad.” Så tog de varandra i hand.

Vidare sa den lilla gamla kvinnan: ”Okej, eftersom det handlar om så pass mycket pengar är det lämpligt att jag tar med mig min advokat imorgon klockan 10:00? Som ett vittne?”

”Så klart!” sa bankchefen överlägset och säkert.

När kvällen kom blev bankchefen väldigt nervös inför vadet och ägnade lång tid framför spegeln för att kontrollera sina testiklar. Han kände på dem från sida till sida, om och om igen. Han kollade länge tills han var helt säker på att hans ballar absolut inte var fyrkantiga så att han var säker på att vinna vadet.

Dagen efter, precis klockan 10:00, traskade den gamla damen in på kontoret till bankchefen. Hon introducerade sin advokat och tog upp vadet. Bankmannen var överens om det vad de hade ingått. Kvinnan bad honom dra ner byxorna så att alla kunde se – och det gjorde han. Damen tittade närmare på ballarna och frågade om hon kunde få känna på dem.

”Nå, okej.” sade bankchefen med en generad stämma. Han tänkte på att det handlar om mycket pengar, så sa han: ”Ja, 200 000 kronor är väldigt mycket pengar, så du borde få vara helt säker”.

När den gamla damen började ta på testiklarna upptäckte bankchefen att advokaten stod och slog sitt huvud i väggen.

Så frågade bankchefen den gamla damen: ”Vad i all sin dar är på tok med din advokat?”

Damen svarade: ”Ingenting, om man bortser från att jag slog vad om en miljon kronor att jag skulle få ta bankchefen på ballarna med min hand klockan 10:00 i dag.”Dela på Facebook