Först verkar det som hunden attackerar flickan men inget kunde vara längre ifrån sanningen
Dela på Facebook

Hunden Khan, är en dobermann som blivit slagen, misskött och övergiven av sin förra ägare. Familjen Svilicic adopterade Khan från ett djurhem och tog hem honom till sig. Hemma hos familjen fanns lilla Charlotte, ett barn på 17 månader. En fullvuxen dobermann-hund väger mellan 34-45 kg och ett barn på 17 månader väger i genomsnitt 11-13 kg. Khan och familjen Svilicic verkade komma bra överens, men efter bara fyra dagar hos den nya familjen hände något mellan Khan och Charlotte som ingen kommer att glömma.

De var ute och lekte på gräsmattan när hunden plötsligt börjar bli aggressiv gentemot barnet. Hunden börjar skälla och putta på Charlotte och rätt vad det är så lyfter han upp henne i blöjan och kastar iväg henne.

Först så var Charlottes mamma skräckslagen och trodde att Khan attackerade barnet, men sen förstod hon vad som hänt. Hunden hade sett en giftig orm som var på väg rätt emot lilla Charlotte och när han kastade iväg henne så kan han mycket väl räddat hennes liv. För strax därefter så var det istället Khan som befann sig i livsfara.

– Khan var riktigt aggressiv och obehaglig mot Charlotte innan han plötsligt tog tag i henne och kastade henne över en meter bakåt, berättar mamma Catherine för Adelaide Now och fortsätter: Sedan så förstod jag att Khan sett en orm. Han försökte komma emellan dem.

Khan visade prov på stort mod och hann precis få undan barnet innan han själv blev biten av ormen. Lyckligtvis så hann Catherine komma fram till veterinären i tid med hunden så att han kunde få sig en spruta av motgift. Så även Khan kommer att klara sig från den makabra händelsen.

Tack vare hundens snabba insats så slapp dottern bli biten av ormen, istället så tog Khan smällen. Allt det här trots att han bara varit hos sin nya familj i fyra dagar. Khan agerade verkligen exemplariskt och visade oss vad vi redan vet, att hunden verkligen är människans bästa vän.Dela på Facebook