Familjen hittar något oväntat i trädgården - klippet du bara måste se!
Dela på Facebook

Ken och Carol Zwick i Wisconsin i USA, har alltid varit medvetna om att det finns två stora gröna metalldörrar i deras trädgård. Fram tills nu har de alltid trott att rummet var tomt, och har inte brytt sig om dom. Det var först efter 10 år som nyfikenheten tog överhanden och paret bestämde sig för att se efter vad som faktiskt fanns bakom dörrarna. Den samling av prylar som de hittade därbakom var de inte beredda på!

Dörrarna ledde till ett skyddsrum som byggts av den tidigare ägaren på 60-talet, när faran för ett tredje världskrig mellan Sovjet och USA var överhängande. Skyddsrummet var fullt av förnödenheter, allt bevarat i utmärkt skick.

”Där fanns allt du kan tänka dig att hitta i ett skyddsrum från 1960-talet. Där fanns mat, kläder, första hjälpen-låda, verktyg, ficklampor, batterier… saker som du skulle vilja ha i ett skyddsrum om du hade behövt bo där i två veckor”, säger Ken Zwick till Daily News.

Familjen bestämde sig för att donera allt till den lokala historiska föreningen: "Det kommer visa hur folk levde 1960, säger föreningens ordförande Jane Lang.Dela på Facebook