Familjen splittras efter 17 år när nya lagen utvisar mamman
Dela på Facebook

Under onsdagen blev 4 barns mamman Beatriz Moreis Casillas 37, från Mexico, utvisad från USA efter att ha bott med sin familj i Ohio under 17 år.

Beatriz jobbar i en fabrik 7 dagar i veckan, hon var på väg hem från jobbet en dag när en trafikkontrollant stoppade henne. Polisen fick se att Beatriz aldrig ansökt om uppehållstillstånd eller medborgarskap samt körde utan körkort. Utan att ha i åtanke att kvinnan har bott i Ohio hela 17 år tillsammans med sin man och fyra barn, som alla är amerikanska medborgare, blev hon utvisad till Mexico veckan efter.

Under tisdagen följande vecka skickades hon till Nuevo Laredo vilket är en våldsam stadsgräns kontrollerad av korrupta Zetas cartel, mellan Mexico och Texas.
Hennes man, David DeJesus Casillas, som alltid levt och jobbat lagligt i USA, reste ner och lyckades hitta sin fru samma kväll. Han säger att hon inte känner någon i staden och är väldigt rädd. De försöker nu komma på en lösning tillsammans då det sista de vill är att splittra familjen.

”Hon är rädd, jag tror att hon är mest rädd för vad som ska hända barnen” berättar hennes syskonbarn till CBS News.

”Vad som hände Beatriz är ett direkt resultat av den nya (Trump) lagen och ICE poliserna” säger immigrations rådgivaren Elizabeth Ford som representerar familjen i detta fall.

”Människor utan någon som helst kriminell historia bakom sig blir tillsagda att lämna landet med väldigt kort varsel. De har byggt upp ett helt liv här med barn, hus och jobb” tilläger Elizabeth.
Thomas Horman som arbetar för ICE svarar med att de endast gör sitt jobb genom att utvisa personer utan dokument.

Det kan ju dock diskuteras hur pass humant det är att utvisa någon inom ett par dagar då de lämnar bakom sig sitt hem och familj efter drygt 20 år. Hur ställer du dig till situationen?Dela på Facebook