Fick höra att dottern dog i bilolycka – 5 veckor senare kommer sanningen fram
Dela på Facebook

Studenterna och lärarna från Taylor University i Indiana var på väg hem från en resa som skolan bjudit dem på, den 26 april 2006. Dessvärre klarade de sig inte hela vägen hem.
En man på andra sidan vägen tappade kontroll över sitt fordon och körde rakt in i skolans minibuss. Enligt polisuppgifter ska det ha varit sådan kraftig smäll att kropparna flög ut ur bil rutorna.

Alla dog på plats, förutom en student som läkarna identifierade som Laura Van Ryn. Hon hämtades med helikopter och kördes direkt till sjukhuset. Hennes tillstånd var mycket kritiskt, med flertal brutna ben i kroppen samt en hjärnskada så allvarlig att hon hamnade i koma.

Samtidigt kontaktades Whitney Creak's familj med det fruktansvärda beskedet att deras dotter omkom i en bilolycka tillsammans med resterande skolkamrater, det var bara hennes klasskamrat Laura som överlevt olyckan.

Laura låg i koma i 5 hela veckor och varje dag satt hennes familj vid hennes sida. Efter femte veckan började läkarna se framsteg och Laura vaknade äntligen ur komat. Familjen var såklart överlyckliga att äntligen veta att allt nu var på bättringsvägen. Men de märkte dock att något inte stod riktigt rätt till, Laura verkade annorlunda.

Läkarna förklarade att hennes hjärna utsatts för enorma påfrestningar och det skulle ta ett tag tills hon var sig själv igen.
Vid den här tidpunkten hade Withney's familj redan begravt sin dotter och gick nu igenom den svåraste tiden i deras liv.

Dagarna gick men Laura's familj kände av att något inte var rätt. Laura klarade ännu inte av att hålla en diskussion så på talterapin bad dem henne att skriva ner sitt namn, mest för att se så att hjärnan hängde med. Med en skakig hand skrev hon ner sitt namn på en lapp. Vad hon skrev ner skulle komma att ändra familjernas liv för alltid.

På lappen stod det inte Laura, det stod Whitney.

Det kom nu fram att räddningspersonalen tagit fel vid olycksplatsen då Lauras väska hamnat bredvid Whitney's, de båda var även slående lika varandra, inte ens Laura's familj kunde vid tidpunkten på sjukhuset identifiera deras dotter.

”Vi kom till sjukhuset efter att de ringt oss och förklarat att Laura varit med i en trafikolycka, de viste inte om hon skulle klara sig. Vi tog hand om, vem vi trodde var Laura, men det visade sig att det var Whitney, men det skulle vi få veta först fem veckor senare” berätta Laura's syster.

Kan du tänka dig vilken fruktansvärd nyhet, när de nu fick veta att deras egna dotter omkom vid olyckan och hade redan begravts av en annan familj.

Men det fanns nu en familj som skulle få höra något som skulle förändra deras liv. De kontaktade Whitneys familj och berättade vad som just hänt. De stannade kvar på sjukhuset tills de anlände, och trots att det var den hemskaste stunden i deras liv, då de precis fått reda på att deras dotter inte levde längre, så var de otroligt stöttande och glada för Whitney's familj som nu fått sin dotter tillbaka.

”När båda familjerna träffades på sjukhuset var vi såklart överlyckliga att Whitney helt plötsligt levde, men vi kände med Laura's familj och vi la våra egna känslor åt sidan. Det var svårt för att vår lycka var deras smärta.”

Den tragiska olyckan förde dock båda familjerna närmare varandra och stöttade varann i den tuffa perioden. Whitney hade under en lång period svårt att hitta sig själv igen och hade svårt att acceptera att de redan hade haft en begravning för henne, hela situationen tog tid att smälta.

Idag har hon äntligen tagit examen, är gift och har tre barn, nu är hon reda att berätta om sin historia!Dela på Facebook