Flygvärdinna räddar livet på tonåring efter att ha sett "Hjälp mig" skrivet på toaletten
Dela på Facebook

Shelia Frederick jobbade ombord på Alaska Airlines 2011, som gick ifrån Seattle till San Francisco, när hon märkte att en tonårsflicka ombord på planet verkade väldigt obekväm med hela situationen.

"Något sa åt mig att det inte står rätt till" berättar Shelia som även säger att flickan vägrade titta på henne eller svara på några frågor. Bredvid henne satt en man som svarade på allting åt henne. " Han var väldigt välklädd men inte hon, hon såg väldigt sliten ut och det fick mig att reagera direkt".

Shelia berättar att hon inte kunde släppa det, hennes magkänsla sa åt henne att det inte stod rätt till mellan mannen och flickan. Under ett flertal gånger försökte hon få ögonkontakt med flickan som verkade för bekymrad och rädd för att titta på någon. Tillslut lyckades en annan flygvärdinna distrahera mannen medan hon erbjöd honom något att dricka och flickan gav dem en snabbblick.

Shelia berättar att det fanns så mycket smärta i den unga flickans ögon vilket gjorde henne extremt ledsen. Hon var tvungen att ursäkta sig och gick bak i planet där hon började gråta. Hon bad till Gud att ge henne ett tecken på vad hon kunde göra för att hjälpa henne.

Flygvärdinnan stack ner händerna i fickorna och lutade sig tillbaka mot toaletten. I fickan hade hon en penna och ett litet block och kom på iden att lämna ett meddelande till henne. Dock viste hon att mannen inte skulle tillåta det så hon bestämde sig för att låsa ena toan och lämnade pennan och ett papper där inne. Hon gick sedan tillbaka till mannen och flickan där hon tillslut lyckades ge henne en signal om att gå in på toaletten, vilket hon gjorde. Efter att flickan lämnat badrummet gick Sheila in för att se om hon skrivit något på papperet.

Hon fick en klump i magen när hon såg att det stod "Jag behöver hjälp" på lappen.

Sheila gick direkt till piloten och berättade vad som precis hänt och förklarade att de måste göra något åt saken. De kontaktade marken så att de kunde meddela polisen om händelsen, vilka sedan kom att vänta på dem vid landning. Det visade sig att den unga flickan hade kidnappats två månader innan och skulle säljas inom sexhandel.

När händelsen inträffade 2011 var flickan endast 11 år. Tack vare Sheila som var snabbtänkt kunde man rädda hennes liv.

Ett par veckor efter händelsen på planet fick Sheila ett telefonsamtal från den unga tjejen som ville tacka henne för att ha räddat hennes liv. Hon återförenades med sina föräldrar och har sedan 2011 gått i terapi för att få tillbaka styrkan att återvända till ett normalt liv.

Sheila som i våra ögon är en riktig hjälte, har sedan dagen hon fick telefonsamtalet fortfarande haft kontakt med flickan och hennes föräldrar. Hon är även blivit medlem i Airline Ambassadors International som ger flygpersonal träning och hjälp att identifiera liknande situationer.

Lyssna nedan när Sheila själv berättar om händelsen.Dela på Facebook