Forskare har kommit fram till vad som gör dig obehaglig i andras ögon
Dela på Facebook

Det sägs att det är de 3 första sekunderna som är avgörande för vilket intryck du ger till människor första gången ni träffas. Men vad händer när de där 3 sekunderna passerat?
Det finns vissa saker man ska försöka undvika för att inte verka obehaglig och läskig i andras ögon, som till exempel röra vid en person första gången ni träffas, prata om fåglar eller berätta att du är en samlare. Detta är tydligen bland de läskigaste grejerna du kan göra, om man ska tro på en grupp forskare från Knox University i Illinois, USA.

Forskarna kallar studien för ”Den första empiriska undersökningen av obehagliga karaktärsdrag” och publicerades i i tidningen New Ideas in Psychology förra året.

I undersökningen deltog totalt 1341 människor, varav 1029 var kvinnor och 312 män i varierande åldrar. Undersökningen gick ut på vad de tycker är obehagligt när en vän beskriver mötet en främmande människa. Man kunde tydligt se att deltagarna generellt tycker att män är obehagligare än kvinnor men man anses även läskig när man samlar på saker eller har för blek hy...

Det här är obehaglighets-listan

- Du är en man
- Du studerar människor innan du integrerar med dem
- Du rör mycket vid människor när du pratar med dem
- Du styr ofta över ett samtal mot sex
- Du frågar om du får ta bilder på människor som du träffat första gången
- Du har mycket ljus hy
- Du är väldigt smal
- Du slickar dig ofta om läpparna
- Du skrattar oförutsägbart
- Du bär smutsiga kläder
- Du arbetar som clown
- Ditt hår är missköt
- Du samlar på dockor, insekter eller reptiler
- Du gillar fågelskådning
- Du äger en sexbutik
- Du har ett konstigt leende
- Du står för nära andra människor

Vad tycker du om listan, finns det något du håller med om eller något du absolut inte anser vara obehagligt? Kommentera gärna och dela med dina vänner!Dela på Facebook