Forskare har nu bevisat att fysisk inaktivitet kopplas ihop med intelligens.
Dela på Facebook

Får du också rysningar bara genom tanken av ett svettigt pass på gymmet, dåligt samvete för att du inte ens satt din fot där fast det var ditt nyårslöfte?
Slappna av, vi har nämligen en god nyhet att dela med oss av till alla latmaskar där ute, lathet = smarthet!

Ett flertal studier som har gjorts genom åren har gång på gång bevisat att lathet och intelligens hänger ihop.
Lathet i detta fall menas ej fysiskt aktiv.

En stuide som Florida Gulf Coast University utförde visade att fysisk inaktivitet kan - hos vissa personer, leda till högre tankeverksamhet. Forskarna menar att när lata människor blir uttråkade blir tankeverksamheten hög, även om det utåt sett ser ut som att de inte gör någonting går i själva verket hjärnorna på högvarv.

Människor som är fysiskt aktiva och inte av den lata typen ser istället till att sysselsätta sig när de blir uttråkade, detta har genom studier alltså visat sig betyda att de undviker avancerade tankegångar och stora frågor.

Enligt forskarna kan det bero på att en intelligent person inte är rädd för att ha tråkigt, sitta hemma och filosofera. Det är istället något man tycker om och inser att man behöver, man trivs helt enkelt i sitt egna sällskap och känner inte ett behov av att aktivera sig för att slippa tänka.

Men det tar inte slut där, är du även stökig av dig? Har alla kläder hamnat utanför garderoben och det tycks omöjligt att hitta vad du letar efter?

Enligt en undersökning från University of Minnesota kom de fram till att människor som har stökigt runt omkring sig ofta är idérika och kreativa. Försöksledaren Kathleen Vohns säger att de kommit fram till följande,

"Kreativa personer känner sig fria från begränsningar i stökiga miljöer. Det hjälper dem att bryta traditionella tankegångar och skapa nya vinklar, medan ordnade omgivningar genererar säkra lösningar."

Hur känner du? Förknippar du lathet med tankar och funderingar samt gör stökiga miljöer dig mer kreativ eller känner du dig okoncentrerad när det inte är ordning och reda? Kommentera gärna och dela med dina vänner.Dela på Facebook