Gör det här enkla testet för att kolla hur ditt hjärta mår
Dela på Facebook

Nyfiken på hur ditt hjärta mår? En stuide som gjort i Texas, USA har tagit fram en enkel metod för att testa om ditt hjärta fungerar som det ska. Ifall du klarar testet så kan du känna dig mer trygg när det kommer till just hjärtsjukdomar, Studien i Texas säger att människor som är flexibla och smidiga och som utan problem kan nå sina tår har ett friskare hjärta!

För att pröva själv måste du sitta på golvet först, med benen utsträckta och tårna pekandes uppåt. Försök sedan att röra tårna med händerna. Ifall du är tillräckligt flexibel för att röra vid dem så tyder det på att ditt hjärta är friskt. Studien inkluderade 526 personer som fick göra övningen och deras värden mättes noga medan de gjorde övningen.

Du bör inte stressa upp dig allt för mycket om du inte klarar av det, det finns såklart fler faktorer som spelar in. Men det är väldigt enkelt sätt som bara tar någon minut och ger dig en liten bättre överblick av hur din kropp mår. I videon nedan förklaras testet och studien mer noggrant. Se efter själv! Och dela med dina vänner!Dela på Facebook