Gigantisk trädstam blir till osannolikt konstverk - Hur är detta möjligt?
Dela på Facebook

Där du ser en gigantisk död trädstam, så ser Jeff Samudosky början på ett konstverk. I nästan 20 år så har konstnären Jeff Samudosky skapat konst av träd. Han använder sig nästan uteslutande av sin motorsåg och kan med hjälp av den skapa helt fantastiska grejer.

Hans unika kunskaper och färdigheter har gjort honom internationellt erkänd och tagit honom jorden runt. Nedan följer ett gäng bilder på en av hans mest magnifika skapelser.

En bra trädstam är lika viktigt för Jeff som en bra kanvas är för en målare.

Till det här konstverket använder han trädet sekvoja, ett ståtligt träd som kan bli över 100 meter högt och leva flera tusen år.

Redan här så har Jeff bilden klar av vad han vill skapa, han ska med hjälp av sin motorsåg förvandla den här stammen till en gigantisk bläckfisk.

Hans verk är ofta inspirerade av djur och de har bland annad visats upp på Discovery Channel!

Att skapa en sådan här transformation tar tid, vissa av Jeffs projekt har tagit upp emot fyra år.
Kolla in detaljerna! De långa tentaklerna med sina sugproppar tar sig fram precis som under vattenytan.

För att få fram detaljerna så använder han motorsåg, mejsel och dremel. Det är allt han behöver för att kunna ta fram så pass verklighetstrogna mönster och former. Snacka om att vara säker på handen!

Slutresultatet är en fantastiskt verklighetstrogen jättebläckfisk. Vet inte vad man ska önska sig mest, att ha bläckfisken hemma eller att ha ett tillräckligt stort vardagsrum för att få plats med den.

I den här videon kan du se fler bilder från skapandeprocessen bakom det här konstverketDela på Facebook