Glömde busskortet - 10-åriga Alexander kastades ut och var försvunnen i 4 timmar
Dela på Facebook

Alexander, 10 år gammal från Göteborg, skulle ta bussen hem från skolan. Han hade dock glömt busskortet - och kastades ut av chauffören. Hans mamma Jessica Rosendahl rasar mot busschauffören:

– Alla barn har rätt till skolkort och det vet chaufförerna om så de ska inte kasta av barn. Det är fruktansvärt att man kan bete sig så här mot en tioåring. Det är oacceptabelt, säger hon till Aftonbladet, och kräver en ursäkt.

Eftersom Alexander hade missat sin skjuts hem från skolan var han tvungen att ta bussen hem. Men efter några hållplatser kom det fram att han inte hade sitt busskort med sig. Enligt GP bestämde sig chauffören då för att kasta ut honom.

10-åringen hade aldrig varit i området förut och kunde inte hitta hem. Först efter att ha varit vilse i fyra ångestfyllda timmar fick han hjälp av en kvinna som fick syn på honom vid en rondell.

– Han har varit ordentligt skakad. Han var alldeles blek när vi hittade honom, säger mamma Jessica till Aftonbladet. Hon har polisanmält handelsen och kräver en ursäkt både från Västtrafik och från busschauffören. Västtrafik beklagar handelsen men har inte fått tag på den ansvariga chauffören.

Vad är det för sorts samhälle vi lever i där folk inte kan ställa upp och hjälpa en 10-åring i nöd! Barn ska inte behandlas så här, dela historien med dina vänner om du håller med.Dela på Facebook