Gråter ditt barn ofta? Då ska du massera de HÄR punkterna på barnets fötter!
Dela på Facebook

Alla barn skriker till och från, men ibland kanske man vill hjälpa barnet att sluta gråta och då finns det ett bra knep för just detta.
Det finns några speciella punkter under barnets fötter som du kan massera, och därmed förhoppningsvis få barnet att sluta gråta.

Det hela bygger på zonterapi innebär att man masserar fötterna för att stimulera kroppen.
Dessa punkter är kopplade till kroppens organ och områden. Du måste alltid trycka försiktigt och vara uppmärksam på att dessa punkter kan vara mycket känsliga, särskilt om barnet är sjukt.
Det bästa är att massera när barnet är avslappnat och lugnt.

Men det kan absolut vara värt att prova om du känner att det är intressant för dig och ditt barn.

Nedan finns 7 områden på fötterna att massera för att lindra obehag för spädbarn:

1. Högerspetsarna på tårna är bra att massera, om ditt barn har obehag när tänderna växer fram. Gör det gärna när de sover.

2. Massera försiktigt i mitten av foten på undersidan om ditt barn har ont i bihålorna på grund av förkylning, allergier eller liknande. Det kan kittla lite!

3. Trampdynorna på undersidan av foten strax under tårna masseras med ett lätt tryck. Detta för att lindra obehaget från hostan.

4. Precis nedanför de punkter som nämns i punkt 3 kommer du att hitta ett område som du kan massera om ditt barn har haft ont i mitten av bröstet i samband med matsmältningen.

5. Massage på undersidan av foten på utsidan kan hjälpa till att lindra förstoppning, halsbränna och matsmältningsbesvär.

6. Delen mellan mitten av foten och hälen har koppling till den nedre delen av buken. Detta är ett bra ställe att massera om barnet lider av uppblåsthet och gaser.

7. Hälen är ansluten till bäckenet, höfterna och buken. Barn växer snabbt och smärta i höften och bäckenet är vanligt.

Glöm inte att DELA detta med dina vänner.

Lycka till!Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt