Häll DETTA i öronen och bli fri från öronvax! Så smart!
Dela på Facebook

Vi alla har öronvax men visste du att vi ska vara försiktiga med att ta bort det. Faktum är vi inte ska ta bort alls med tops eller fingrarna. Varför undrar kanske du? Jo, för att öronvaxet hjälper till att blockera smuts, damm och bakterier som skulle kunna skada ditt öra. Därför är öronvaxet nödvändigt om du inte vill drabbas av någon sjukdom eller infektion. Dessutom så flyttar du bara smutsen längre in i hörselgången varje gång du kör runt med en bomullstopps exempelvis.

Hur ska man då ta bort det? Jo, bästa sättet är att använd vinäger och lite alkohol. Det kommer göra att vaxet försvinner direkt och det kommer ta lång tid innan du besväras igen.

När det väl kommer tillbaka gör du bara samma sak igen, och på så sätt kommer du få vaxet under kontroll men samtidigt inte skada något inne i örat, vilket man lätt kan göra med topps och andra verktyg.

Droppa vätskan i örat och luta sedan huvudet åt motsatt sida i en minut.

Droppa vätskan i örat och luta sedan huvudet åt motsatt sida i en minut.

Böj sedan tillbaka huvudet och vaxet kommer därefter att strömma ut ur örat.

Böj sedan tillbaka huvudet och vaxet kommer därefter att strömma ut ur örat.

Att ha för mycket öronvax i örat kan vara jobbigt även om det finns där för att skydda dig. Men genom att ta bort det med metoden du fått lära dig här ovan, så kommer det inte längre vara ett bekymmer för dig.
Många undrar vilken färg vaxet ska ha, och det ska vara gult och lite klibbigt - då är allt som det ska. Har det dock en annan färg kan det vara bra att kolla upp det. Andra färger kan ha olika betydelser för en rad sjukdomar man kan drabbas av.

Se mer om hur man gör i videoklippet här under, och glöm inte att DELA detta med någon som behöver tipset!

Se videoklippet här nedan:Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt