Hör 12 åriga pojkens första ord när han vaknat ur koma
Dela på Facebook

Ibland hör man sådana fruktansvärda historier om vad människor gör mot varandra, att man bara vill dra täcket över huvudet och aldrig vistats bland folk igen.
12 åriga Henry Sembdner har en sån historia att berätta, men tack och lov har den ett finare slut.

Henry går i mellanstadiet i den amerikanska staden South Elgin, llinois. En vanlig dag i skolan, när han var på väg från en lektion till en annan råkade han krocka med en annan elev. Eftersom det var en olyckshändelse skulle man förvänta sig att båda ber om ursäkt och går vidare, men dessvärre reagerade inte den andra eleven så. Istället blev han fly förbannad på Henry och brottade ner han på marken, han slog han så fruktansvärt att Henry blev medvetslös. Han drabbades av ansiktsfrakturer och även en blödning i hjärnan vilket gjorde att han hamnade i koma. Han kunde inte andas själv.

Det gör ont i hjärtat bara av att läsa om hur någon misshandlar en liten pojke, och vi kan inte ens föreställa oss vad hans familj gick igenom. Även hans vänner och skolkamrater lämnades i chock när Henry bärdes ut från skolan på bår.

”Jag kan verkligen inte förstå att det här hände min vän” säger vännen Alyssa.
”Att se honom på sjukhuset, och alla de där bilderna.. det är bara så sorgligt. Det är fruktansvärt”, sa Henry's bästa vän.

Hans skolkamrater ville visa sitt stöd för Henry och hans familj så de postade meddelanden och bilder under #HenryStrong samt skickade kort till honom på sjukhuset. Då hans vänner viste att pojken hejar på basebollaget Chicago Cubs klädde de sig även i klubbens tröjor för att hedra Henry och peppa honom på att snabbt återhämta sig. Nyheten och hastagen spred sig så långt att lagets stjärnspelare Anthony Rizzo gick ut med att han bjuder med Henry till en match när han vaknar.
Det var otroligt fint för familjen att se att det fanns så många människor som bryr sig om deras son, för vist blir man orolig när man vet att det finns någon i skolan som kan gå så långt att man slår någon medvetslös.

”Jag är säker på att det kommer visa honom att det finns folk som bryr sig. Jag tycker at det är underbart att se hur många människor som kan sluta sig samman bara för en person” säger mamma Karen till ABC News.

Tillslut började Henry göra framsteg och vaknade tillslut ur sin koma. Mamman berättar att under de kommande dagarna kommer de ha schemalagda uppföljningar med 10 olika läkare, de är även väldigt hoppfulla att de inte får några bakslag.
Hon berättar även de tre första orden Henry sa efter att han vaknade:

”Jag är hungrig”.

Vi hoppas på att den lilla pojken nu är helt återställd och aldrig behöver oroa sig för att råka ut för något liknande igen, det samma gäller alla barn där ute.Dela på Facebook