Här är bebis-sockan som varnar dig om osynlig livsfara
Dela på Facebook

Tekniken går framåt i rasande fart, saker man bara fantiserat om blir plötsligt till verklighet och snabbt något man känner att man inte kan vara utan.
Idag kan vi använda våra telefoner till i stort sett allting, och tack vare det får vi även reda på precis allt som händer i samma sekund.

Tack vare en ny applikation kan vi nu även upptäcka plötslig spädbarns död innan det är för sent.

Owlet smart sock heter den lilla sockan som du ska sätta på din bebis under natten. Den smarta sockan mäter ditt barns puls samt syresättningsnivåer när de sover. Denna information kan du sedan se genom en app på din telefon, om något inte står rätt till så kommer du genast få reda på det. Sockan kostar drygt 2500 kronor, det kanske kan tyckas dyrt men om det kan rädda ditt barns liv är det en liten strunt summa.

De nyblivna föräldrarna Ryan Golinski och Kate Crawford fick nyligen uppleva något som de mer än gärna vill dela med sig utav så att de kan varna andra föräldrar.

”Vi var med om en riktigt skrämmande natt igår. Kate och jag investerade 300 dollar i något som kallas för owlet smart sock – som övervakar bebisens syresättningsnivå och hjärtrytm medan de sover. Det hjälper att förhindra plötslig spädbarnsdöd. Så igår natt runt klockan 3 började sockan larma oss med att något inte stod rätt till, vilket vi trodde var falskt alarm för att den sa att pulsen var uppe i 286. Men efter att vi återställde den 3 gånger visade det fortfarande att pulsen var extremt hög för ett spädbarn.

Vi har spenderat över 24 timmar på ett sjukhus för något som kallas supraventrikulär takykardi, och vi lyckades upptäcka det innan han fick några andra biverkningar. Nu går allting tack och lov bra och hans hjärta är så bra det kan vara. Men om vi inte upptäckt detta så tidigt som vi gjort, tack vare sockan, så hade hans hjärta inte klarat av påfrestningen och vi kunde ha hamnat i en mycket allvarligare situation. Jag rekommenderar starkt alla nyblivna föräldrar att investera i den här sockan, det är väl investerade pengar.”

Tack vare denna lilla socka kunde de nyblivna föräldrarna rädda livet på sin lilla bebis, något de aldrig hade kunnat göra annars, då bebisen inte visade på några symptom.
Dela gärna denna artikel till dina vänner så att fler får höra om Owlet smart sock.Dela på Facebook