Han gick ner 200 kg med hjälp av de han en gång mobbat
Dela på Facebook

Jesse Shand vägde otroliga 300 kg varpå han knappt kunde stå upp och definitivt inte lämna huset. Han spenderade därför sina dagar och nätter bakom dataskärmen där han trakasserade folk i olika forum.

Jesse, 28, säger att det var en slags 'försvarsmekanism' att han mobbade folk innan de hann mobba honom, han säger ”När du kontinuerligt försöker att trycka ner folk och får negativ uppmärksamhet, reflekterar det nästan alltid något i ditt egna liv”.

Han erkänner att han gick på alla, vare sig det var en feministisk grupp som lugnt samtalade sinsemellan till gamers som han kallade 'för fattiga' för att de inte hade det senaste Xbox eller Playstation.

”Grejen med näthat är att det är lätt att stänga av sig själv – du ser inte dina offer, du ser inte vad du gör mot dem. Det är enkelt att glömma att dom bara är vanliga människor.”

En dag kom Jesse in på sajten Bodybuilding.com där han hoppade på den ena efter den andra. Han skapade även tråden 'Fråga den fetaste killen på den här sidan vad som helst'
Inte i sin vildaste fantasi kunde han tro att de stackars människor han satt och mobba dagligen skulle komma att hjälpa honom med sina dåliga vanor.

”Jag skapade tråden genom att liksom säga 'ok, vill ni ha det riktiga jag? Här är jag'. Men det gick för långt, jag blev populär och folk försökte övertala mig att jag kunde gå ner i vikt efter att jag faktiskt lagt upp en riktig bild på mig själv.”

”Jag kunde varken duscha eller stå upp men de hjälpte mig genom att förklara enkla övningar jag kunde göra för att gå ner i vikt. De gav mig tips på vad jag skulle äta och inte.”
Med de andra killarnas hjälp och support bestämde sig Jesse för att ta tag i saken. Det dröjde inte länge innan han gick ner så pass att han kunde ta sig iväg till doktorn för en hälsokontroll. Till sin stora förvåning var Jesse frisk och lovade sig själv att han skulle fortsätta in på rätt spår.

Idag väger Jesse ca 117 kg och vill genomföra en operation för att ta bort allt överflödigt skin.

”Jag kan inte fatta att det bara är några år sedan, 2013, som jag inte hade lämnat huset på flera år. Nu cyklar jag, jag går till gymmet, jag simmar, jag går på fester!”

Han berättar även att han lagt av med sina dåliga vanor när det kommer till näthat och vill nu ge tillbaka istället, han berättar att han skriver inspirerande inlägg till andra som försöker att gå ner i vikt.Dela på Facebook