Han rengör sin tunga för första gången - det läkaren hittar är HEMSKT!
Dela på Facebook

Vi får ofta höra hur viktigt det är för oss att borsta tänderna. För att ha en bra munhälsa så måste man sköta tänderna och borsta dom två gånger varje dag. Men när rengjorde du egentligen din tunga senast?
Faktum är att det samlas väldigt mycket bakterier och smuts på tungan, men ytterst få rengör den. Om man inte rengör den så får man lätt dålig andedräkt eftersom bakterierna som sitter på tungan utsöndrar en otrevlig doft som sprider sig i munnen.

Youtube-kanalen Buzzfeed skickade några av sina försökspersoner till tandläkaren för att rensa sina tungor för första gången. När man får se när tungorna skrapas och alla bakterier kommer ut så är det verkligen inte trevligt. Men samtidigt är det lite tillfredställande att se att tungan sen blir helt ren.

Vänta bara tills du får se resultatet!

Handen på hjärtat, när rengjorde du egentligen din tunga sist?

Handen på hjärtat, när rengjorde du egentligen din tunga sist?

Du ska nu få se några personer som får sin tunga skrapad för första gången.

Du ska nu få se några personer som får sin tunga skrapad för första gången.

Man brukar rekommendera att skrapa tungan två gånger varje dag, precis som när du borstar tänderna. En tungskrapa kan man köpa på ett apotek eller i mataffären. Den kostar inte speciellt mycket och kan verkligen vara en bra investering om man vill vara ren i munnen.

Se när personerna på BuzzFeed får sina tungorna rengjorda och skrapade för första gången här under.

Dela detta med någon av dina vänner som också borde prova detta!

Se hur det såg ut här under:Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt