Han äter ofantliga mängder bananer och har aldrig mått bättre - Vänta bara tills du får se det här!
Dela på Facebook

Att äta veganskt och raw food är idealt, både för kropp och hälsa men även för vår planet. Tusentals studier och forskningar är överens om att människor som endast äter veganskt förbättrar hälsan drastiskt. Du förebygger flertal sjukdomar, både på insidan och utsidan kroppen.

Vi finner protein, fetter, vitaminer och kolhydrater i rå föda, dock är det viktigt att man läser på om ämnet innan man börjar äta veganskt / raw food för att inte gå miste om viktiga näringsämnen.

Den 21 åriga musikstudenten Dane Nash håller sig dock främst till bananer och spenat. Hans otroliga banan intag ligger på 150 stycken i månaden!

- Jag har aldrig varit mer hälsosam eller haft så mycket energi, säger han till brittiska Metro.

Dane berättar att han blev vegetarian då han lidit av akne i flera år. Två år senare gick han över och blev fruktarian med inslag av raw veganism, vilket innebär att han inte tillagar någon mat.

”Först blev jag vegetarian, sen läste jag på mer och insåg att den optimala dieten för en människa är att äta rå föda, frukt och grönsaker.
Alla andra varelser äter sin mat rå, men människan började tillaga sin mat av någon anledning, och det är egentligen inte bra för oss.
De senaste fem månaderna har jag endast ätit raw food, bara en eller två gånger har jag fuskat och ätit lite ris.”

Dane köper fem stycken 18 kilos lådor med bananer varje månad. Varje morgon dricker han 2 stora smoothies, bestående av 12 bananer, mängder av spenat samt spirulina och linfrön. Därefter äter han ytterligare 10 bananer under dagen tillsammans med stora mängder frukt och grönsaker. Dane tränar också regelbundet, han tycker om att klättra samt styrketräna.
Han berättar att hans raw vegan diet kostar honom cirka 160 pund per månad vilket blir motsvarande 1672 svenska kronor.

- Med den här dieten mår du fantastiskt. Får ändlös energi och ett otroligt välmående. Jag kan inte rekommendera det nog, säger han i ett inslag på BBC.

Näringsexperten Lucy Patterson säger dock att den överdrivna konsumtionen av bananer saknar väldigt många näringsämnen, däribland protein och fett. Utan någon plantbaserad kost riskerar han brist på vitamin A, D, E och K.

- Det finns mer hälsosamma sätt att äta veganskt, tyvärr missar den här personen några av de viktiga aspekterna i dieten.

21 åringen säger att han äter b12-tillskott, D-vitamin och linfrön för att dryga ut sin diet. Dessutom blandar han alltid i spirulina i sina smothies som innehåller alla näringsämnen kroppen behöver samt att det består av 60% protein.

När Dane får frågan om han inte saknar lagad mat säger han att han saknar pommes,
”Men suget försvinner riktigt fort. När du har räknat ut hur mycket du behöver äta för att få rätt mängd kalorier som din kropp behöver, bör du känna dig tillfreds.Dela på Facebook