Hon möttes av näthat för sina celluliter – Men hennes svar är briljant
Dela på Facebook

Celluliter är något de flesta kvinnor har, oberoende kroppsform eller om du är tränad eller ej. Saken är att celluliter inte hör ihop med en otränad / osund kropp som många kan tro utan det ligger en hel (miljarder dollars) skönhetsindustri bakom som fått oss att tro att det är något fel på celluliter.

När fitnessbloggaren Jessi Kneeland lade upp en bild på sig själv för ett par dagar sedan möttes hon av blandade reaktioner, självklart fanns det även elaka kommentarer som att 'du är för tjock', 'du tränar inte tillräckligt', 'du är ohälsosam och äter osunt', ' det är äckligt' och så vidare. Men Jesses briljanta svar till näthatarna är något alla bör läsa.

Under augusti publicerade Jesse en bild på sig själv direkt efter ett träningspass och på låren har hon några celluliter. I den tillhörande texten avdramatiserar Jesse celluliterna och vill få folk att förstå att det är inte hela världen med några små gropar på benen.

"Det finns absolut ingen objektiv sanning i 'celluliter är fult' eller 'perfekt slät och tonad är mer attraktivt'. Det är bara en social verklighet som vi för vidare till varandra så ofta att våra hjärnor börjat tro att det måste vara sant."
Hon uppmuntrar om att se celluliterna – din kropp, som något fint och inte skämmas för en sådan strunt sak.

Bilden möttes med mestadels positiv respons, men som vanligt när en kvinna försöker sprida ett positivt budskap, speciellt när det kommer till utseende, så ska det alltid ramla in negativa kommentarer.

En person hävdade att hennes celluliter inte är naturliga utan beror på att Jesse äter dåligt och har 'ohälsosamt kroppsfett'.
Jesse reagerade på den här kommentaren och ville inte låta den passera förbi obemärkt. Hon bestämde sig för att ge svar på tal.

”Den här kommentaren skrevs av en hatare, på bilden med celluliterna som jag publicerade igår. Den här bilden är tagen i morse.
Ledsen snubben, jag insåg inte att jag har celluliter för att jag är FÖR FET!! Oroa dig inte. Jag och mitt 'onaturliga, ohälsosamma kroppsfett' kommer stå här borta och hjälpa kvinnor förstå att det INTE är något fel med celluliter (eller något annat med deras kroppar!) och att troll som du är ignoranta och outbildade."

Jesse's svar fick massa positiv respons från andra tjejer som är trötta på 'det perfekta utseendet' och att man vuxit upp i en värld där du förväntas se ut som ett instagram filter även i verkliga livet, vilket självklart inte går.

Jesse säger ”De har blivit så oacceptabelt att ha en normal, mänsklig kvinnokropp. Tanken på att andra människor skulle se vår normalhet eller mänsklighet känns förödmjukande.
Men sluta dölja din mänsklighet, sanningen är att hela människo kroppen är felfri, allting är perfekt när man ser det genom rätta ögon. (det inkluderar inte media och sociala mediers förväntningar)”

Heja Jesse! Dela gärna vidare om du också är trött på alla sjukligt ouppnåeliga skönhetsideal. Det finns viktigare saker att lägga sin tid och energi på än att försöka leva ett perfekt 'filtrerat-liv'.Dela på Facebook