Hunden dog av stress på nyår - läs om den fruktansvärda natten
Dela på Facebook

För många djur är nyårsafton en mardröm. Smällarna av raketer kan få djur att skaka av rädsla, eller som i hunden Diesels fall, rentav avlida.

Det blev för mycket för Diesel på nyårsnatten, som skrämdes till döds på nyårsnatten.

– Jag är så arg och upprörd över att han var tvungen att dö för att andra ska ha det roligt och roa sig, säger ägaren Marie-Louise till Aftonbladet.

Diesel, som blev 8 år, var alltid rädd vid nyår när raketer smäller utanför huset i Österåker. Det här året hände det hemska: hans hjärta stannade.

– Han började andas väldigt häftigt och gick och la sig och ställde sig upp om och om igen. Men sen slutade han röra sig och låg bara ner. Först trodde jag att han hade somnat, men han var borta. säger matte Marie-Louise Arrhenius till Aftonbladet.

De försökte återuppliva hunden men utan lycka. På Albano djursjukhus konstaterades det att Diesel hade dött på grund av stress.

Matten Marie-Louise säger att hon inte vill förbjuda fyrverkier, så längde de håller sig till tolvslaget.

– Jag tror inte folk förstår vilka konsekvenser det kan bli. Är smällandet mer koncentrerat blir det inte samma stress, nu byggs stressen upp inombords. Det finns många djur som far illa av det här.

Hjälp till att dela denna tragiska historia.

Vila i frid!Dela på Facebook