Hyrde ut sin lägenhet i 3 månader - Det här kaoset kom hon hem till
Dela på Facebook

Linnea Lundkvist, 21, hyrde i maj ut sin tvåa i Västerås, men det tog bara 3 månader ills hon skulle få sitt livs chock.
- Jag kommer aldrig att hyra ut min lägenhet igen säger hon.

Linnea, 21, hade renoverat och fixat till sin lägenhet så att den skulle vara ny och fräsch för ett andra hands kontrakt. Hon lämnade över nycklarna till en ung kvinna som berättat att hon gick igenom en separation och behövde någonstans att bo.

- Det var jätte skönt att hitta någon som kunde hyra den. Den här tjejen påstod att hon låg i en separation och verkligen behövde den här bostaden och det kändes bra att jag kunde hjälpa någon som verkligen behövde ett nytt hem, berättar Linnea.

Första månaden gick allt felfritt, hyran kom in i tid och allt verkade gå bra. Men andra och tredje månaden var hyran både försenad och hyresföreningen hade fått in klagomål från de andra hyresgästerna. Linnea kände att hon inte hade något annat val än att säga upp hyreskontraktet med kvinnan. Men hon kunde aldrig ha föreställt sig vad hon skulle mötas av när hon klev innanför dörren.

- När man kom igenom porten så möttes man av en stark röklukt. Jag bor på andra våningen men man kände lukten hela vägen till porten. När jag kom in i lägenheten så möttes jag av matrester från golv till tak och saker överallt. Porslin som hade möglat, det låg en madrass med matrester på hallgolvet, handfat och badkar var halvfullt med vatten som antingen var väldigt smutsigt eller hade möglat. Det lukta så illa där inne att jag inte klarade av att gå in.

Linnea som nyligen renoverat lägenheten hade även köpt nya möbler som hon nu måste slänga. ”Det är slitage på väggar och tapeter och man ser ju knappt golvet så där under vet jag inte hur det ser ut, det visar sig när jag fort bort alla grejer”.

Hon kände ren och skär panik när hon stod där i sin lägenhet, fullt förståeligt, själv hade man nog lagt sig ner o skrikit.

- Jag kände förtvivlan och panik, jag hade ingen aning om vad som skulle hända, vem som skulle hjälpa mig och vart jag skulle ta vägen. Jag hade redan pratat med polisen och de hade redan varit där, då insåg jag att jag inte skulle få någon hjälp av dem. Hon berättar även att det inte ser ut som att någon myndighet kommer att hjälpa henne så Linnea har lämnat in belägg hos Kronofogden och kontaktat försäkringsbolaget, vilket är de enda hoppet om någon slags hjälp.

Man kan ju verkligen undra hur tusan man kan grisa ner en lägenhet så fruktansvärt på bara tre månader? Som att det inte vore nog kom det även fram att kvinnan inte bott i lägenheten själv, utan Linneas godkännande bodde där även kvinnans sambo och två barn.

- Det värsta var att i den här misären så bodde två barn. Två små barn som bott i det där i tre månader.. säger hon.

Även om det känns tungt så måste Linnea nu renovera hela lägenheten igen.
- Lägenheten måste saneras, städas och renoveras på att det blir i säljbart eller beboeligt skick. Det är kostnader som jag själv kommer att behöva stå för länge.

Även om det här är ett skräckexempel så vill Linnea varna andra att vara väldigt försiktiga så att ingen annan råkar ut för samma sak. Hon uppmanar även att kolla upp eventuella hyresgäster så att de inte blivit polisanmälda tidigare, har skulder från kronofogden. Även om man inte kan se om någon kommer stöka ner genom en kreditupplysning eller belastningsregister så får man iallafall ett hum om vad det är för person som ska bo i ens lägenhet.Dela på Facebook