Igår hölls begravningen för Michael Nyqvist - Se hyllningen från dotter Ellen
Dela på Facebook

Igår, 21 juli 2017 hölls begravningen i Katarina kyrka på Södermalm för allas vår älskade Michael Nyqvist. Med i begravningsprogrammet fanns en hyllning från hans dotter Ellen.

Den 27 juni i år avled Michael Nyqvist, 56 år, efter att ha kämpat mot lungcancer. Han valde att inte gå ut offentligt med sin sjukdom utan ville hålla det inom familjen. Hans vänner och kollegor berättar att han var en riktig kämpe in i det sista och försökte så gott han kunde att leva sitt liv som innan sjukdomen.

Trots att Michael var svag och mådde dåligt den sista tiden försökte han hålla skenet uppe och var även med och fira sin dotters examen som hölls endast några dagar innan hans död. Han lade även upp en bild från examens dagen med titeln "Stolt pappa".

Bandet mellan en dotter och hennes pappa är något speciellt, och för att hylla sin starka pappa ville Ellen bidra med en målning tillägnad Michael på sin begravning.
På framsidan av begravningsprogrammet som varje gäst fick, fanns ett porträtt av Michael Nyqvist som hans dotter Ellen målat.

På baksidan hade familjen även valt att ha med en dikt som Michael själv skrivit,

"Jag ser på timvisaren
Minut visaren som en fjäril
Sekundvisaren i april
Här och där"

Mike

Drygt 700 personer var igår på plats för att ta ett sista farväl av Michael Nyqvist. Under gudstjänsten läste även kyrkoherden upp några fina ord som Michael sagt till dottern Ellen och sonen Arthur samt berättade om skådespelarens liv och bakgrund.

- Ett mirakel att han som inte hade någon familj när han föddes sedan fick en så stor familj, säger kyrkoherden Olle Carlsson.Dela på Facebook