Insändare: Nu får det vara nog med raggarterror
Dela på Facebook

Det måste få ett stopp!

Varje helg, året runt så slår det aldrig fel – raggarbilarna kommer in till stan med högtalare fastmonterade på taken på högsta volym och förpestar stan. För dem verkar det helt oförståeligt att folk faktiskt bor och lever sina liv i stan med familj, barn, jobb att sköta och så vidare.

När man försöker prata med dem och få dem att förstå att ens barn inte kan sova/vaknar av deras ljudnivå, möts man av hånskratt, ignorans och en fylleblank blick.

Polisen agerar inte. Trots att flera grannar ringer. Därför tar man saken i egna händer och går ut och möter dessa människor på gatorna utanför våra lägenhetshus i stan. Med risk för sitt liv.

På somrarna är det värst! Då står det 10–15 raggarbilar parkerade längst med exempelvis Nygatan och alla spelar musik på högsta volym, skriker, dricker, pissar på husväggarna och slänger snus på fönsterrutorna. Man ringer polisen men de agerar inte.

Jag vill därför ställa en fråga: hade man ringt polisen och sagt att det står 10–15 BMW och Mercedes längs med Nygatan, de spelar hög orientalisk musik, dricker och pissar på våra husväggar...då hade vi sett på fan! Då hade samtliga ”plockats” in för eller fått böter för:

1. Förargelseväckande beteende

2. Böter vid offentlig urinering

3. Brott mot ordningslagen gällande alkoholkonsumeringen

Detta måste få ett slut. Det måste bli skärpta regler för ”cruising”. Vi som bor och lever i stan måste få göra det utan deras terror. Vi åker ju inte ut till skogen där de bor och väcker deras ungar.

”Bella”

Örebro

Glöm inte att dela med dina vänner på Facebook!Dela på Facebook