IT-Tjejer borde få 1275kr mer i lön än killarna för nagelslitage
Dela på Facebook

IT-branschen har växt något enormt under de senaste åren och är en av de få branscher som lyckats ganska bra med att utvecklats i takt med Sveriges jämställdhetskamp. Jag gillar det faktum att lönenivåerna i branschen ofta sätts efter kompetens/prestation och inte efter kön som i många andra branscher.

Men att vara kvinna i en manlig bransch är tufft. Det är mycket press på hur man ser ut som kvinna på ett kontor med bara massa män. Jag som jobbar som front-end utvecklare på ett av de större medie-bolagen har det extra jobbigt när jag som kvinna ska representera bolaget. Man vill ju liksom sticka ut, inte vara den enda tjejen på arbetsplatsen och inte se bra ut...

Kvinnor och män har visserligen ganska jämlika lönenivåer men man får inte glömma att vi kvinnor har väldigt mycket längre naglar än män och där med mycket högre levnadskostnader. Jag behöver köpa nya lösnaglar nästan varannan dag för att de slits så hårt mot tangentbordet. Ett paket nya lösnaglar kostar 85 kr vilket motsvarar 42.50 kr per dag och 1275 kr per månad.. Och det är ju inte direkt för min egen skull som jag väljer att ha dem på.. Utan för att jag vill att killarna ska tycka om mig..

Mitt förslag till Sveriges politiker och Stefan Löfven är att introducera ”skönhetstillägg” för alla kvinnor i IT-branschen. Männen har ju friskvårdsbidrag för att gå att gymma så varför skulle inte vi kvinnor kunna få ett skönhetsbidrag? Synd att vi inte har någon stark kvinna kvar i riksdagen som skulle kunna hjälpa mig att driva frågan framåt..

Åsa Romson, I miss you...

Emira – anonym front-end-tjej

OBS! Detta är en insändare och Digizine står inte för åsikternaDela på Facebook