Julbrevet till den döde pappan som berör alla!
Dela på Facebook

I Skottlad har ett anonymt julbrev hittats som har berört ett helt samhälle. Brevet, som skrevs av ett barn och var riktat till sin döde far, säntdes mot himlen med en heliumballong. Stewart McColl var den som hittade brevet när han rastade sina hundar, och vill nu hitta barnet bakom det.

Författaren av brevet skriver vad den önskar sig till jul och hur mycket den saknar sin pappa. Vidare hoppas den att pappan ska komma och lämna en handskriven lapp under kudden.

– Det var bara för sorgligt för att ignorera. Jag har aldrig gjort något liknande förut, men det är en väldigt tragisk historia, så det skulle vara fint att göra någonting för att hjälpa den här personen som har det så tufft just nu, säger Stewart McColl till Dunfermline Press.

Så här står det i brevet:

“Hej pappa!

Jag skriver bara ett brev för att berätta lite nyheter och att jag saknar dig! Jag är säker på att du vet att jag bor i fosterfamilj eftersom mamma är sjuk, och mitt öra är inflammerat.

Imorgon åker vi.

Jag saknar verkligen skolan och dig. Jag vet att du är i himlen, men mår du bra?

Och juste, innan jag går: Här är min dröm och önskelista inför jul.

Min dröm är att du, min pappa, ska lägga ett [brev] under kudden.

Min önskelista: nya skor, Astros, rebound-nät, ny fotboll, Real Madrid-tröja och en Rubiks kub.

Hej då pappa, jag älskar dig.”

Brevet var adresserat till himlen men kom inte längre än till Stewart, som säger: “Jag började nästan gråta. Det gjorde mig mycket rörd. Jag tog med listan hem och kunde inte tänka på något annat.”

"Historien verkar redan ha berört väldigt många människor. Många har involverats och vill donera olika presenter. Det är verkligen drömmen att hitta barnet som skrivit det här brevet", säger han vidare.

Dela den här historien om också blev rörd!Dela på Facebook