Köpte en väska på loppis men fick en rejäl överraskning när hon såg vad som låg där i
Dela på Facebook

På loppis kan man göra riktiga fynd, 'någons skräp är en annan människas skatt', heter det ju trots allt. Men när Sarah hittade en 25 kronors väska på loppis hade hon inte i sin vildaste fantasi kunna tro att något annat låg gömt där i, något som skulle komma fram var ovärderligt för någon annan.

Sarah Thomas från Oregon, USA, fyndade en gammal väska för endast 3 dollar. Det var ett kap och en självklarhet att hon skulle slå till när den var så billig. Hon blev så uppspelt att hon inte ens tänkte på att väskan var ovanligt tung förrän hon kom hem.

När hon plockade upp väskan och inspektera den igen hemma kände hon att det var något märkligt med väskan, det var något som låg där i.
Hon började undersöka den och märkte att det var ett litet håll på innerfodret av väskan. Hon stack ner fingret där i och lyckades tillslut fiska upp en liten kamera.

Självklart blev Sarah nyfiken och slog på kameran för att se om hon kunde få någon ledtråd till vems digital kamera det var. Hon scrolla igenom flertalet bilder på en kvinna tillsammans med en liten pojke, och insåg snabbt att detta var värdefulla bilder.

Då man inte kan få tag i köp och säljare på loppis så kom Sarah på idén att lägga upp ett par bilder på Facebook, i hopp om att hitta kvinnan på bilden.
Det tog inte mer än ett par timmar tills hon fick svar från en kvinna vid namn Katie som berättade att det var hennes kamera som hade varit borta i flera år.
De båda stämde träff så att kameran kunde överlåtas till sin ägare igen.

”Det var länge sedan jag såg den där kameran, jag trodde den var borta för alltid” sa Katie och berättade att bilderna var på henne och hennes son från 2011.

Katie är otroligt tacksam för att en främling ansträngt sig för att ge tillbaka kameran till sin rätta ägare och menar att många nog hade behållit kameran för sig själva.
Men Sarah säger ”Jag köpte ingen kamera, jag köpte en väska”.Dela på Facebook